Başkan Sengel'den doğaya katkı: Tüm Türkiye Eksin!

Başkan Sengel'den doğaya katkı: Tüm Türkiye Eksin!

Efes Selçuk Belediyesi, ‘TümTürkiyeEksin’ diyerek ilçenin bereketli topraklarından elde edilen tohumları tüm Türkiye’nin kullanımına sunuyor.

MEDYA EGE - Efes Selçuk Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak bereketli Selçuk topraklarından elde edilen atalık tohumları, Türkiye’de talep eden herkesin ekmesi için dağıtıyor.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, ‘tumturkiyeeksin.com’ sitesi üzerinden tüm Türkiye’de atalık tohum almak isteyenlerin 5 Şubat günü başvuru yapabileceklerini ve tohumlarını paylaşacaklarını açıkladı.

image-6f04ebb611ee86516cfefd70949fd86e41f0f458.png

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nden elde edilen atalık ve bereketli tohumları tüm Türkiye’ye dağıtmayı, Efes Selçuk’taki bereketi tüm Türkiye’ye ulaştırmayı amaçlayan çalışmada, atalık tohum almak ve Selçuk’un bereketli topraklarından çıkan tohumlara sahip olup onları ekerek Türkiye’de tarımsal kalkınmaya, kaliteye katkı koymak isteyenler, 5 Şubat günü saat 10:00’da, tumturkiyeeksin.com sitesinden başvuruda bulunabilecek.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Selçuk’un bereketli topraklarında elde edilen tohumların, tüm Türkiye ile paylaşmak ve bu bereketi tüm Türkiye’nin bereketli olması için hazırladıklarını belirtti.

selcuk-un-gozbebegi-efes-tarlasi-yasam-koyu-14167688-amp.jpg

ATALIK TOHUM

Atalık tohumlar; ata tohumu, milli tohum, yerli tohum veya yerel tohum ismiyle de biliniyor. Atalık tohumlar binlerce yıl öncesinden kuraklık, sel, salgın hastalık gibi pek çok felaketten yüz akıyla çıkan günümüze ulaşabilmiş sağlıklı ve saf tohumlardır. Bu tohumlar, kuşaklar öncesinden kalma doğal tarım yöntemleri ile üretilen, genetiğiyle DNA’sıyla oynanmamış tohumlardır. Günümüze kadar kimyasal ilaç kullanılmadan geldikleri için besin değeri yüksek, sağlıklı ve lezzetli meyve verirler. Meyvelerin ve sebzelerin kokusu, tadı ve lezzeti kendinden sonra gelen nesilde de devam eder. Atalık tohumlardan elde ettiğiniz sebze ve meyvelerden aldığınız tohumları ertesi yıl ekerek çoğaltabilirsiniz.

gfkzvkcxeaallye.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.