Başkan Sengel'den “Engelsiz Park”müjdesi!

Başkan Sengel'den “Engelsiz Park”müjdesi!

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 23 Nisan’da koltuğunu bıraktığı yürüme engelli Duru Atasoy’a verdiği  “Engelsiz Park” sözünün gerçekleşeceği müjdesini verdi. 

Engelliler Haftası kapsamında Selçuk Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinliğe katılan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 23 Nisan’da koltuğunu bıraktığı yürüme engelli Duru Atasoy’a verdiği  “Engelsiz Park” sözünün gerçekleşeceği müjdesini verdi. 

Özel Selçuk Efes Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Selçuk Belediyesi işbirliğiyle 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında farkındalık yaratmak ve engelleri aşmak için  “Mücadeleye Sen de Katıl; Engel Olma, Destek Ol” sloganıyla düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 

engelliler-gecesi--5.jpeg

DURU’YA ENGELSİZ PARK SÖZÜ 

Eğlence ve müzikle geçen gecede konuşan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; 23 Nisan’da koltuğunu bıraktığı yürüme engelli Duru Atasoy’a verdiği  “Engelsiz park” sözünün gerçekleşeceği müjdesini verdi. Duru Atasoy’a verdiği park sözü üzerine konuşan Başkan Sengel;  “23 Nisan’da belediye başkanlığı koltuğumu gururla ve onurla Duru’ya bıraktım. ‘Duru sen bir belediye başkanı olarak ne yapmak isterdin’ diye sorduğumda;  Duru bana ‘engelsiz bir park’ istediğini söyledi. Engelsiz bir park istiyorum derken; Duru sadece engellilerin kullanacağı değil; engelli olmayan arkadaşlarıyla da birlikte gidebileceği bir park istedi. Sonra da Duru benden ‘23 Nisan 2020’ye kadar benim diğer arkadaşlarımla birlikte oynayacağım bir park’ yapmamı istedi. Biz de geçtiğimiz hafta Gezi Kafe’nin yanındaki parkı engelsiz parka dönüştürmeye karar verdik” diyerek, yürüme engelli olan Küçük Duru’ya müjde verdi. 

Engelsiz çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilenen; onların hazırladıkları tüm etkinliklere eşlik eden Başkan Sengel, ayrıca Özel Selçuk Efes Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne de yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

engelliler-gecesi--1.jpeg

ŞİİR, MÜZİK VE EĞLENCE BİR ARADAYDI

Selçuk Belediyesi ve Özel Selçuk Efes Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle düzenlenen gecede açılış konuşmalarının ardından SELENDER Başkanı Esat Küçükzeybek duygu yüklü bir şiir okudu. Engelliler ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen gecede Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi müzisyenleri bir konser verdi.

Engelli çocukları olan ailelerin duygu ve düşüncelerine de yer verildiği gecede Elif Gülkoparan ve Selçuk’un gönüllü sokak müzisyenleri de söyledikleri şarkılarla büyük beğeni topladı. Engelliler ve engellilik adına farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen gece başladığı gibi eğlence ve neşe içinde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.