Başkan Sengel'den flaş açıklama: "Boş konuşmak değil çok çalışmak kurtarır!"

Başkan Sengel'den flaş açıklama: "Boş konuşmak değil çok çalışmak kurtarır!"

Selçuk'ta zarar eden işletmeler kara geçti.

Hakkında çıkan asılsız iddialar ve  gündeme ilişkin konularla ilgili Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Sengel, “Bizi boş konuşmak değil, çok çalışmak kurtarır. Çünkü bizim yaptığımız tek bir şey var hem kendimizin, hem de halkımızın umutlarını filizlendirmek. Biz umutları filizlendirmeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki; bizi kurtaracak tek bir şey var, o da çok konuşmak değil; çok çalışmaktır” sözlerine yer verdi.

Geçtiğimiz günlerde göreve gelişinin 100. günü ile ilgili video paylaşan Başkan Sengel, çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek; “Biz çok çalışıyoruz. 11 Nisan 2019 tarihinden itibaren hiç durmadan, yılmadan, yorulmadan ve umutlarımızı tüketmeden çalışmaya devam ediyoruz. Bu noktada 100 günlük videomuzu sizlerle paylaştık. Yapılamaz dediler yaptık; borcunuz çok dediler, borçlarımızla mücadele etmeyi öğrendik. Çünkü biz Selçuk Belediye Başkanlığı ve Selçuk Belediye çalışanlarıyla bir ekip olmak nasıl; onu gösterdik ve birbirimize güvendik. Bu noktada tüm birimlerimize, tüm birim çalışanlarımıza teşekkürü borç biliyorum. Aynı zamanda teveccühünü bizden esirgemeyen halkımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

sel_7220.jpg

ZARAR EDEN İŞLETMELER KARA GEÇTİ

Kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına belediyenin bazı mali verilerini de paylaşan Başkan Sengel, geçtiğimiz günlerde gelen bir mahkeme kararıyla Selçuk Belediyesi’nin toplam borcunun 78 Milyon olduğunu belirterek; Selçuk Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ile ilgili çarpıcı veriler paylaştı.  Başkan Sengel; “ İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüz’ün Ocak 2018’den bu güne kadar yaptığı kar ve zarar hesaplarına baktığımız zaman geçen dönem bu zamanlarda 645.394.033 TL’den fazla bir zararımız varken; Ocak 2019’dan bugüne kadar 30 Temmuz 2019’a kadar bir arada olma, doğru dokunuşlar, ekip olabilme ve halkın teveccühü sayesinde İşletme ve İştirakler Müdürlüğüz sadece 515. 642. 019 TL kara geçmiş bulunmaktayız” dedi.

sel_9669.jpg

PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Konuşmasında Engelsiz Parkın yapımının kısa bir süre sonra tamamlanacağını  belirten Başkan Sengel; “Tohum Merkezimiz için ihaleye çıkıyoruz. Tohum merkezimizi, Tohum Okulumuzu yani üreticiye destek olacak her şeyi hızlı bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunun haricinde yine kadınları istihdama dahil edebilmek ve ekonomik anlamda özgürleşmelerini sağlayabilmek için içerisinde kreşin de olduğu bir çamaşırhane kurmaya karar verdik. Yine aynı şekilde Deppo Efes bünyesinde çalışan kadınlarımızın çocukları için bir çocuk bakım evi açmak için çalışmaları başlatmaya karar verdik” dedi.

5sel_2420-001.jpg

DOĞRUYU SÖYLEMEK BİZİM GÖREVİMİZ

Selçuk halkını yapılacak projeler hakkında da bilgilendiren Başkan Sengel; “Bunun dışında yapacağımız diğer projelerle ilgili sizleri birebir bilgilendirmek görevimizdir. Ama aynı zamanda ‘çamur at izi kalsın’ yalan, asılsız haberlerin de doğrularını size söylemek esas görevimizdir” dedi.
Bazı basın organlarında yer alan asılsız söylemlere de net bir şekilde açıklama yapan Başkan Sengel şunları söyledi:

“Bu noktada sosyal medyada ve çeşitli gazetelerde yer alan gazetelerin asılsız, mesnetsiz ve sadece yıpratmaya yönelik olduğunu da belirtmek istiyorum. Selçuk halkının sadece tüm gerçeği bilmesine karşılık bilip de bilmezliğe gelenleri ayrı yere koyarak ulusal medya ve aynı zamanda tüm Türkiye gerçekleri bilsinler istiyorum. Adı geçen Oya Onbaşıoğlu Ceritoğlu, benim sekreterimdir. Ancak kendisi işe yeni alınan bir personel değildir. 16 yıldır Selçuk Belediyesi’nin önemli birimlerinde önemli görevlerinde yer almış bir çalışandır.

11 Nisan 2019 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden teslim aldığım belediyenin borçları sebebiyle bizim bütçemizin %56’sını personel gideri oluşturduğu  için Selçuk Belediyesi’ne yeni çalışan alınmamıştır. Oya Onbaşıoğlu Ceritoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nde önemli görevlerde yer almıştır. Yani Selçuk Belediyesi’nin emektarıdır. Aynı zamanda da liyakat sistemine de riayet edilmektedir. Ancak biz kendisini sekreter olarak belirleyerek; esasen daha önce yaptığı önemli görevlerde rütbeyi aşağıya çekmiş durumdayız.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yedi ilkesi içerisinde çalışmanın gururunu yaşayarak; tam tersine haberler yaparak; söylemde bulunarak yıpratmaya çalışan herkese de ciddi anlamda üzüntülerimi belirtmek isterim. Bizim yaptığımız tek bir şey var; o da çalışmak, bizim yaptığımız tek bir şey var; o da mücadele etmek. Bizim yaptığımız tek bir şey var hem kendimizin, hem de halkımızın umutlarını filizlendirmek. Biz umutları filizlendirmeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki; bizi kurtaracak tek bir şey var, o da çok konuşmak değil; çok çalışmaktır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.