Başkan Sengel'den laiklik vurgusu: Yasalarımız açık ve nettir

Başkan Sengel'den laiklik vurgusu: Yasalarımız açık ve nettir

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, üniversite öğrencisi Ege Akersoy'un, hilafet çağrısında bulunan şahsa yumruk atmasının ardından tutuklanmasına ilişkin açıklamada bulunarak laiklik vurgusu yaptı.

MEDYA EGE - Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İstanbul'da "Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yürüyüşü sonrasında 'Tevhid' bayrağı açarak hilafet çağrısında bulunan İsmail Aydemir'e yumruk attığı iddiasıyla tutuklanan üniversite öğrencisi Ege Akersoy'a destek açıklamasında bulunarak laiklik vurgusu yaptı.

selcuk-belediye-baskani-sengel-den-tis-acikla-15782491-amp.jpg

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Sengel, şu ifadeleri kullandı:

"Gündem bu hale nasıl geldi inanılır gibi değil!

Utanmadan 'hilafet'i övenler, Atamızın 'Türk Gençliği'ni içeri atanlar, o Türk Gençliği'ne el uzatan küfür edenleri sarıp sarmalayanlar,

Unuttunuz mu Ulu Önderimiz ne demişti Nutuk'ta: 'Efendiler, açık ve kesin söylemeliyim ki, Müslümanları hâlâ bir halife korkuluğu ile uğraştırıp aldatmak gayretinde bulunanlar, yalnız ve ancak Müslümanların ve özellikle Türkiye'nin düşmanlarıdır. Böyle bir oyuna kapılıp hayal kurmak da ancak ve ancak cahillik ve gaflet eseri olabilir.'

Yasalarımız açık ve nettir: Çeşitli mecralarda hilafet çağrısı yaparak provokasyon yapan kişiler için ivedi şekilde işlem yapılması gerekmektedir."

11.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.