Başkan Sengel'e SODEV'den toplumsal cinsiyet eşitliği ödülü

Başkan Sengel'e SODEV'den toplumsal cinsiyet eşitliği ödülü

Filiz Ceritoğlu Sengel, Masal Evi Projesiyle SODEV Ödüllerine layık görüldü.

İnsan hakları, demokrasi, barış ve dayanışma alanlarında örnek oluşturabilecek ölçüde üstün çabalar göstermiş kişi veya kurumlara verilen SODEV Ödülleri verildi.

filiz-ceritoglu-sengel-chp-li-genclerle-bulustu-e7197.jpeg

Efes Selçuk Belediyesi de kadının ücretsiz bakım emeğinin azaltılmasına yönelik sunulan en iyi uygulama dalında Masal Evi Projesiyle ödül aldı. Ödülle ilgili bir açıklama yapan Efes Selçuk Belediye başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yıllarca kadına pozitif ayrımcılık için mücadele ettiğini söyledi.

Sengel açıklamasında "Ödül değildi hiç amacımız, sadece sabahın ayazında yollara koyulan çocuklara bakabilmek ya da iş makinelerinin arasında çalışan çocukları güvende tutmaktı. Ama gerçekten bir ihtiyaca cevap verebilmek Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birim sorumlumuz ve projeyi yazan Özgür Gökdemir ve Ekin Çelik Altınörs’e, takdirleriyle Efes Selçuk’u, bizleri onurlandıran SODEV ve Olof Palme Vakfı’na ve çok kıymetli akademisyenlerden sivil toplum örgütlerinin üyelerine kadar tamamı kadınlardan oluşan jüriye fark edilmemizi sağladıkları için sonsuz teşekkürler… Mutlu pazarlar Efes Selçuk, güneşimiz çoğalsın çiçeklendiğimiz yarınlarımız hızla gelsin" ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.