Başkan Şenol’la ‘engelsiz’ Gaziemir

Başkan Şenol’la ‘engelsiz’ Gaziemir

Göreve geldiği günden itibaren Gaziemir’de engellilere yönelik özel düzenlemeler başlatan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, toplumun yüzde 12’sini oluşturan kesimin sosyal ve ekonomik hayata katılımı ile üretici hale gelmeleri için de özel...

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, engellilerin nüfusun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturduğu gerçeğini göz önüne alarak proje, hizmet ve çalışmalarını bu şekilde veriyor. Kaldırımları engelli ve bebek arabalarına uygun hale getiren belediye, ilçedeki üç dernek ile yaptıkları işbirliği sonucunda engellilerin meslek sahibi olmalarını, istihdamı ile sosyal hayata katılımları konusunda örnek çalışmalar sergiliyor. Belediye-devlet-hayırsever işbirliği sonucu Sabri Öney İlköğretim Okulu’nun bahçesinde 6 derslikli özel eğitim merkezi açılarak eğitimlerinin önündeki engeller kaldırıldı. Kentin fiziki yapısında engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yapan belediye engellilerin sosyal hayata katılımlarının önüne set çeken yol ve bina giriş-çıkışlarındaki eksiklerin giderilmesi için çalışmalara öncülük etti. Son olarak Boccia sporu ile engelli vatandaşlara yaşam sevinci aşılamaya çalışan belediye, onların kentin yönetiminde söz sahibi olmaları için çalışmalar yürütüyor.  


BUGÜNE KADAR YAPILANLAR: 
- Aktepe Sabiha Hasan Yavaş Engelli Merkezi’nde ‘iş üretim atölyesi’ kuruldu. Burada engellilerin galoş ve çeşitli tıbbi tekstil üretimi yapmaları sağlandı.
- İlçedeki engelli dernekleriyle işbirliği yapılarak sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerinin arttırılması için çeşitli kurslar ve eğitim programları düzenlendi.
- Kent içinde engellilere yönelik fiziki düzenlemeler yapıldı.
- Engellilerin sosyal hayata katılımlarının önüne set çeken yol ve bina giriş-çıkışlarındaki eksiklerin giderilmesi için çalışmalar başlatıldı.
- Başta belediye olmak üzere çak sayıda kişi ve kurumun desteğiyle açılan Kariyer Eğitim Merkezi sayesinde istihdama yönelik dev adımlar atıldı.
- Tekerlekli sandalye temini ve dağıtımlarına özel önem verildi, okur yazarlık kursları düzenlendi.
- Farkındalık yaratmak amacıyla 15. Uluslararası Gaziemir Çocuk Şenliği’nde engellilerin de yer aldığı etkinliklere yer verildi, Başkan Şenol 23 Nisan günü koltuğunu engelli bir çocuğa bıraktı.
- Belediye-devlet-hayırsever işbirliği sonucu Sabri Öney İlköğretim Okulu’nun bahçesinde 6 derslikli özel eğitim merkezi açıldı. 
- Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği bünyesinde verilmeye başlanan Boccia kursuyla engelli vatandaşlar hem sosyal hayata çekildi hem de spor da kariyer yapma olanağı tanındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.