Başkan Serdar Sandal: Büyük felaketin yaralarını birlikte sardık

Başkan Serdar Sandal: Büyük felaketin yaralarını birlikte sardık

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim Depremi sonrası ilçede yapılan çalışmalara ilişkin konuşarak "Büyük felaketin yaralarını birlikte sardık" dedi.

MEDYA EGE - İzmir, 30 Ekim Depreminin yaralarını dayanışma ile sarmaya devam ediyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, sosyal medya hesabından bir video paylaşımı yaparak, deprem sonrası ilçede yapılan çalışmalar hakkında halkı bilgilendirdi. Öte yandan video paylaşımında 30 Ekim Depreminde evi yıkılan vatandaşların görüşlerine de yer verdi.

Paylaşımında "30 Ekim 2020’de yaşanan İzmir Depremi sonrasında Türkiye’ye örnek bir Afet Yönetim Süreci sergiledik. Büyük felaketin yaralarını birlikte sardık" notunu düşen Başkan Sandal, dayanışmaya işaret etti.

s552442.webp

BELEDİYENİN ÇALIŞMALARI

30 Ekim Depremi sonrası Bayraklı'da 600’ye yakın aile geçici konutlara yerleştirildi. Onlarca aileye kira yardımı, alışveriş kartı ve nakdi yardımda bulunuldu.

Öte yandan, K Sınır Uygulaması ile bir ilk yapılarak, vatandaşların inşaat kayıtları ada bazında yüzde 30 ve parsel bazında yüzde 20’lik emsal artışı ile giderildi.

halk-konut-ta-ucuncu-etap-basliyor-amp.jpg

Deprem sonrasında Bayraklı’nın yüzde 70’i yeniden planlanarak kentsel dönüşümün önü açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile güç birliği oluşturularak Halk Konut Projesi hayata geçirildi. Depremzedelerin kendi konutlarını yapabilmeleri için vatandaşlara güvence olundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.