Başkan Serdar Sandal'dan kent tarihiyle bütünleşecek Homeros Festivali'ne davet

Başkan Serdar Sandal'dan kent tarihiyle bütünleşecek Homeros Festivali'ne davet

Bayraklı Belediyesi, 2. Uluslararası Homeros Edebiyat/ Sanat Festivali için hazırlıklarını tamamladı.

Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek Bayraklı Uluslararası Homeros Edebiyat/ Sanat Festivali, 29 - 30 Eylül/ 1 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Açılış Galası Smyrna Höyüğü’nde, söyleşi oturumları, şiir okumaları, panel ve oyunlar ise Tepekule Kongre Merkezi’nde yapılacak.

202394144419917.jpg

“Homeros Kentinde” mottosuyla hazırlanan festivalin bu yılki onur konukları, Anadolu müziğini dünyaya tanıtan; romanları ülkemizde ve dünyada yüzbinlerce satan Zülfü Livaneli, Türk şiirinin dünyaya açılan penceresi Türk şiirinin büyük ismi Ataol Behramoğlu ve kitapları Avrupa’da milyonlarca satan İzmir asıllı dünyaca ünlü romancı Marc Levy olacak.

202394144419525.jpg

Bu yıl ikincisi düzenlenecek Bayraklı Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali'nde, onur konuklarının yanı sıra, ülkemizin pek çok kentinden yüzü aşkın şair, ressam, yazı insanı, müzisyen ve oyuncu ile on üç ülkeden yirmiyi aşkın sanatçı, sanatseverlerle buluşacak. Festival süresince 50’nin üzerinde oturum, müzik ve şiir dinletileri, resim sergileri ve atölyeler gerçekleşecek. Festival boyunca İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Teyfik Rodos, Mikail Aslan ve Kardeş Türküler konserleri de müziğe doyuracak. Festivalin bu yılki konuk ülkesi Romanya olacak.

20239315179420.jpg

Festival Komitesi ile son değerlendirmeleri yapan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Homeros, bugün bizim yaşadığımız topraklar üzerinde yaşamış, eserler bırakmış eşsiz bir miras! Ona sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Adına düzenlediğimiz Edebiyat/ Sanat Festivali ile Homeros’u gelecek kuşaklara da aktarma çabasındayız. Bayraklı; tarihiyle, doğasıyla, gelişim potansiyeliyle bu kentin kalbidir! Homeros da o kalple birlikte atmaya devam edecektir. Kent tarihimizle bütünleşen festivalimize herkes davetlidir” dedi.

20239315178903.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.