Başkan Şimşek: Türkiye'nin merkezi Aliağa limanı

Başkan Şimşek: Türkiye'nin merkezi Aliağa limanı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, İzmir’in potansiyel olarak liman şehirleri arasında Türkiye’nin birinci şehri olduğunu belirterek, “Ekipmanlarımızı güçlendirerek daha da büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

ALİ EYCE / MEDYA EGE - İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, Türkiye’nin liman bölgeleri arasında İzmir’in haklı ve farklı bir büyüklüğe eriştiğini, büyümenin de devam ettiğini belirti. Başkan Şimşek, "Aliağa limanlar bölgesinde elleçlenen tonaj istatistiği 2022 yılında bazı aylarda Kocaeli limanları bölgesinin önüne geçerek Türkiye'de birinci sıraya çıkmıştır. Bu bağlamda bu yılı yine ikinci en büyük liman bölgesi olarak kapatacak olsak da önümüzdeki yıllarda birinci olacağımıza inanıyorum. Aliağa'daki limanlarımızda 2022 Ocak - Kasım ayları aralığında toplam 5 bin 570 gemi gelmiştir. 2021 yılının aynı dönemiyle karşılaştırdığımızda yüzde 5.5 artış var. 2021 elleçleme tonajımız 66,5 milyon ton olarak gözükmektedir. Bu artış trendi yaklaşık son 5 yıldır düzenli olarak devam etmektedir. Nemrut Körfezindeki limanlarımız Türkiye'de en hareketli ikinci bölge konumuna geldi. Tüpraş ve Socar'ın petrokimya tesislerinin ve ona bağlı limanların hareketi yoğun olarak devam etmektedir. Bu doğrultuda genel kargo ve dökme yük elleçlemelerinde artış beklemekteyiz" dedi.

ximg-0934-1536x1024-jpg-pagespeed-ic-0srljojng6-1.webp

"ALİAĞA ŞEHRİ, DENİZCİLİĞİN ÖNEMLİ KALESİ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR"

Aliağa limanları özel sektöre ait işletmeler oldukları için hem fiziki hem de ekipman şartlarını sürekli revize ederek yatırımlarına devam ettiğini ve Aliağa’da kapasite kullanımları her zaman gelişimine devam edeceğini belirten Başkan Şimşek, “Devletimizin özellikle denizcilik sektörümüze yapılacak yatırımların önünü açmasını olumlu karşılıyoruz. Ülkemizin lojistik bir üs haline gelmesine destek olacak. Aynı zamanda istihdam yaratacak bu teşvikin sektörümüze pozitif etki yaratacağına inanıyorum. Aliağa'daki limanlarımızın tahmini kapasiteleri 100 milyon ton üzeri olarak gözükmektedir. Tren yolu bağlantılarımız güçlendirilerek bölgemiz lojistik bir üs haline gelecektir. Konteyner limanlarımız transit konteyner pazarından da pay alabilirlerse yükselişimizi çok hızlandırmış oluruz. Gelecek yıllar içerisinde yeni liman yatırımlarını, Çandarlı limanının aktive olmasını hep beraber göreceğiz. Aliağa şehri, denizciliğin ve sektörün en önemli kalelerinden biri olmaya doğru emin adımlarla gidecektir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.