Başkan Solak: İvedilikle parlamenter sisteme dönmeliyiz

Başkan Solak: İvedilikle parlamenter sisteme dönmeliyiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ile, partinin ilçe çalışmalarını, 6’lı Masayı, toplumsal cinsiyet çalışmalarını konuştuk.

MEDYA EGE – CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak’la gündemi ve çalışmalarını konuştuk. Gürer, Seferihisar’da ilçe çalışmalarının halk buluşmaları ve atölyelerle hılza sürdüğünü, 6’lı Masanın Türk siyasi tarihi açısından bir dönüm noktasını olduğunu ve kadın çalışmalarının kendileri için çok önemli olduğuna değindiği açıklamalarında Seferihisar’ın Kurtuluşunda gerçekleştirecekleri rozet takma törenine dikkat çekti.

İLÇE ÇALIŞMALARI

Sözlerine Seferihisar’da gerçekleştirdikleri parti çalışmaları hakkında bilgi vererek başlayan Başkan Senem Gürer Solak, parti içi eğitim çalışmalarına çok önem verdiklerini ve ilçede sık sık seminer ve çalıştaylar yaptıklarını söyledi.

Başkan Solak “İl yönetimimiz, milletvekillerimiz ve genel başkan yardımcılarımız ilçemize sıklıkla ziyaretlerde bulunuyorlar. Bu ziyaretlerde sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, esnafımız ve vatandaşlarımızla bir araya geliyor, sohbet ediyoruz; vatandaşın nabzını tutarak istek ve şikayetlerini birinci ağızdan dinleme imkanımız oluyor” ifadeleri ile yerel ve genel siyasetin nabzının Seferihisar’da attığını söyledi.

fbjv-ubx0aa07mz.jpeg

Seferihisar İlçe Örgütündeki çalışma arkadaşlarıyla uyum içinde çalıştıklarının altını çizen Solak şöyle konuştu; “Partimiz ve halkımız için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Sivil toplum ve basınla da bir araya gelip, fikir alışverişinde bulunmayı sürdürüyoruz. Hemen hemen hergün ise ilçe örgütümüzle sokağa inip, hemşehrilerimizle ilgilenerek taleplerini dinliyoruz.”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğlu’nun ev kadınlarıyla çalışmaların yoğunlaşması yönündeki önerisi doğrultusunda da çalışmaya özen gösterdiklerini söyleyen Başkan Solak, “İlçemizde yaşayan kadınlarımız ile iletişimi asla koparmadan çalışmalara dalga dalga yayılarak devam ediyoruz. Geçmiş dönemlerde partimizi teveccüh etmemiş, bize oylarıyla destek vermemiş hemşerilerimizin partimizin ilçe nezlinde gerçekleştirdiği çalışmalar esnasında artık desteklerini bizden yana kullanacaklarını açıkça ifade etmeleri örgüt olarak yaptığımız çalışmaların doğru yolda olduğunun ve olumlu sonuç verdiğinin açık ifadesidir. Bugün yirmi yıllık AKP iktidarının ülkemizi ve halkımızı her anlamda getirdiği nokta ortadayken bizler halkımıza umut ışığı olmaya ülkemizi sürüklendiği uçurumdan kurtarmak için var gücümüzle yoğum mesai harcamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

fbwzkuoxwaal53c-1.jpeg

6’LI MASA YORUMU

6’lı Masa ile yaptıkları ortak çalışmaları sorduğumuz Başkan Solak, 6’lı Masayı “Türk siyasi hayatında şimdiye değin eşine ve benzerine tanık olmadığımız siyasi bir oluşum” olarak nitelendirerek sözlerine başladı. Farklı siyasi görüşlere sahip partilerin aynı masaya oturmasının kendilerini motive ettiğini dile getiren Solak şöyle konuştu; “Ben inanıyorum ki halkımızın ve ülkemizin çıkarları düşünülerek yapılan bu çalışmalar, halkımızın nezlinde layık olduğu yeri edinmiştir. Altılı masaya dahil tüm siyasi partilerin il ve ilçe örgütleri de genel başkanlarımızın gösterdiği özveri ve hassasiyeti gösterme konusunda son derece başarılı olmuşlardır. Bizler Seferihisar’da ittifak halinde olduğumuz partilerin yönetimleriyle bir araya geliyor ve birlikte sorunların çözümü noktasında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Tüm bu çalışmaların sonuç verdiğini görmek geleceğe dair ülkemiz adına güzel şeylerin olacağı anlamını taşımaktadır.”

“Demokrasinin sadece sandık olmadığını” söyleyen Solak, “Demokrasi istişare kültürüdür, çok sesliliktir, benim gibi düşünmese de düşüncelerine saygı duyma kültürüdür. Bu anlamda ülkemizin ivedilikle parlamenter demokratik sisteme dönmesi esastır. Bu nedenle partimizin de dahil olduğu bu siyasi birlikteliği çok anlamlı ve değerli buluyorum” cümleleri ile demokrasinin önemine işaret etti.

fbmvypywqaaa-jp.jpeg

“VATANDAŞ ÇOK DERTLİ”

20 yıllık AK Parti iktidarından halkın yorulduğuna da dikkat çeken Başkan Solak, her gün Seferihisar’ı sokak sokak dolaştıklarını ve karşılaştıkları tepkileri “Vatandaş çok ama çok dertli. Vatandaşa bir dokunuyorsunuz bin ah işitiyorsunuz. İşsizlik, gelir adaletsizliği, akaryakıt fiyatları, gübre fiyatları gibi pek çok konuda rahatsızlık hat safhada. Halkımızın bu durumun ağırlığını ve vahametini kaldıracak ve daha fazla katlanacak mecali de maddi gücü de kalmamıştır. Mevcut iktidarın oy oranının hızla aşağı indiğini anlamak için halkın içinde olmak ve onların nabzını tutmak yeterli oluyor. Yapılacak ilk seçimde bunun erken ya da zamanında olması hiç fark etmez. Biz örgüt olarak tüm hazırlıklarımızı seçim her an yapılacakmışçasına sürdürüyoruz” ifadeleri ile özetledi.

senem2.jpeg

“KADINLARIN TEMSİLİ AZ”

Türkiye’de konuşulması gereken en önemli konulardan birinin toplumsal cinsiyet eşitliği olduğunu söyleyen Başkan Solak, “Kadınlarımızın siyasette genel olarak ve sayı olarak erkeklerden çok daha az temsil ediliyor olmasını Türk siyasi hayatı için çok büyük bir eksik olarak değerlendiriyorum. Çünkü Türk kadını seçme ve seçilme hakkını pek çok ülkeden daha önce kazanmıştır. Bu neden bile biz kadınların siyasette daha aktif olmaları için yeterli bir sebeptir sanırım. Siyasetle uğraşan tüm kadın arkadaşlarımın gönüllerinde kadınların daha çok temsil hakkı kazanması olduğu kanısındayım” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ HATIRLATTI

İstanbul Sözleşmesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği için hala çok önemli olduğunun altını çizen Solak, yaşanan erkek şiddetini şu sözlerle vurguladı; “Kadın feryatlarının yükselmediği bir gün bile geçmeyen ülkemizde, bu vahşi cinayetlerin ve şiddetin durdurulamaması da ayrı bir sorun olarak karşımızda duruyor. Kadınlarımız ne yazıktır ki hayata karşı güçlü duruşlarıyla değil de kadın cinayetlerine kurban gitmeleriyle ve şiddet görmeleriyle gündeme geliyorlar. Oysa kadınlarımız hayatın her alanında varlığını hissettirecek güçteyken hayattan koparılmaları ve elde ettikleri kazanımların birer birer ellerinden alınmaya çalışılması hiçbir şekilde açıklanamaz. ‘Kadına duyulan bu öfke neden?’ sorusunu kendine sormadan edemiyor insan. İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı kararnamesiyle geri çekilmek de kadınlarımızı zor duruma sokan ayrı bir durudur.”

CHP Seferihisar Ilçe Başkanı Senem Gürer Solak, gelecekten umutlu olduğunu ve Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye’nin en aydınlık yüzü olduğunu söyledi.

senem3.jpeg

SEFERİHİSAR’DA ROZET TAKMA ŞÖLENİ YAPILACAK

CHP Seferihisar ilçe Örgütü partinin 99. Kuruluş Yıl Dönümünü ise dolu bir programla karşılıyor. 6 Eylül Salı Sığacık Kaleiçi’nde gerçekleşecek yıl dönümü etkinliğinde partiye yeni katılacak üyelerin rozetleri takılacak. Yanı sıra Devrim Seyrek, Kaleiçinde sahne alarak bir konser verecek.

Solak, yıl dönümü etkinliklerinin bu yıl kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Solak, sözlerini “Bizler için anlamı büyük bu gecede İzmir ve Seferihisar’la adı özdeşleşmiş tarihi kahramanlarımızı da canlandırıp yad edeceğiz. Bunun yanında programımızın sonunda aynı zamanda Güzelbahçe Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Gençlik Kolları Başkanımız olan Devrim Seyrek de bir konser gerçekleştirecektir. Tüm halkımızı, sizlerin aracılığıyla 6 Eylül’de gerçekleştireceğimiz kutlama pragramına davet etmek istiyorum. Halkımızın katılımı bizleri oldukça mutlu edecek ve bizlere gurur vesilesi olacaktır. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi adında ‘halk’ sözcüğünü taşıyan bir partidir ve biz parti neferleri Cumhuriyetin ebediyete akıp giden daha nice yüz yılında halkımızla birlikte güçlenerek yol almaya devam edeceğiz” cümleleri ile sonlandırdı.

chp-seferihisarda-cifte-kutlama-af706.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.