Başkan Soyer: 50 yıldır ertelenen problemi çözüyoruz

Başkan Soyer: 50 yıldır ertelenen problemi çözüyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak ile Kadifekale arasındaki tarihi aksı canlandırmak ve bölgenin cazibesini artırmak için Kemeraltı'nda devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, Kemeraltı’nda gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin vatandaşları bilgilendirdi.

Kemeraltı’nı bir dünya markasına dönüştürmeyi hedefleyen Başkan Soyer, konuya ilişkin olarak “Akşam olup da esnafımız kepenkleri indirince, nöbeti biz devralıyoruz. Kemeraltı’nın altyapısı ile üstyapısını güçlendirecek kanal, fiber, yağmur suyu ve aydınlatma hatlarını yeniliyor, 50 yıldır ertelenen problemi çözüyoruz. İş çok zahmetli ama sonuçları çok güzel olacak…” dedi.

04042023-93556-8.jpg

Altyapı ve üstyapı çalışmalarının beraber ilerlediği Kemeraltı'nda atık su, yağmur suyu ve içme suyu hatları ile aydınlatma, gerilim hatları yenileniyor, yollar beton ile kaplanıyor ve granit döşeniyor.

ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA NELER YAPILDI?

Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi’nde (850 Sokak), 852, 866, 865 ve Veysel Çıkmazı’nda pis su kanal hattı, yağmur suyu hattı, içme suyu, Telekom, aydınlatma, elektrik altyapı hatları ve yol gövde kaplamaları tamamlandı. Kısa bir süre içerisinde beton atılarak kazılan sokaklar düz yüzeyli granit taşıyla kaplanacak. Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi’nde betonlama tamamlanarak granit taş döşenmeye başlandı.

04042023-93556-2.jpg

847, 847/1 sokaklarda altyapı çalışmaları tamamlandı. Zemin betonlanacak. 846, 873, 871, 916, 917, 918, 442, 851, 849,897 sokaklarda altyapı çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar on bin metrekarelik alanda kazı yapıldı; 3 bin 220 metrekarelik alanda taş kaplama tamamlandı. Kemeraltı düzenleme çalışmaları kapsamında tüm altyapı hatları etaplar halinde yenilenerek tarihsel mirasa uygun şekilde granit taş kaplama yapılacak. Kemeraltı 1. ve 2. etap çalışmaları yıl sonunda bitecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.