Başkan Soyer açıkladı: Sığlaşan Körfez, kontrol altına alınıyor

Başkan Soyer açıkladı: Sığlaşan Körfez, kontrol altına alınıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Körfezi temizliğine ilişkin bir açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, İzmir Körfezi'nde koku sorununun sona erdirileceğini belirtti.

Başkan Soyer, bir video paylaşarak temizlik çalışmalarına yer verdi.

Körfez Şube Müdürü Halil İbrahim Acıoğlu'nun görüşlerine yer verilen videoda, sığ alanların 4 metre kadar derinleştirilerek sirkülasyon sağlandığı açıklandı.

60d89a8e214ed80ba8ed8b2f.webp

Acıoğlu şunları paylaştı; "Burada bir tarama çalışması gerçekleştirmekteyiz. 25 yıldır arıtma tesisinin çıkışı belirli seviyelerde geldikten sonra yavaş yavaş sığlaşıyor. Bizim amacımız bu sığlığı belirli bir derecede giderip tamamıyla derin bir su yaratarak sirkülasyonu sağlamak. Denizi yaklaşık 4 metre kadar derinleştirip derin bir su yaratarak sirkülasyonu sağlamak. Şurada burada herhangi bir koku yok. Oturup burada piknik bile yapabiliriz. Kendimize bir kanal açıp sirkülasyonu sağladık. İzmir için daha fazla çalışacağız. Yaptığımız iş Türkiye’de tek diyebiliriz. Artık balıklar körfezde her yerde yüzüyor. Körfezimiz yaşıyor. Yaşayan körfez için daha çok mücadele edeceğiz."

647dc404eb10bb1290351f2f.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise video paylaşımında "Körfez seferberliğinde yürüttüğümüz en yoğun çalışmalardan biri, dip taraması. Yapısından dolayı zamanla sığlaşan Körfezimiz, ekiplerimizin teknik hakimiyetiyle kontrol altına alınıyor. Dev yatırımlarımızla körfezimiz artık çok daha güçlü nefes alıyor, koku sorunu bitiyor" notunu düştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.