Başkan Soyer açıkladı: Ulamış Kozmetik Köy Tesisi, dünyaya açılıyor

Başkan Soyer açıkladı: Ulamış Kozmetik Köy Tesisi, dünyaya açılıyor

Başkan Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Seferihisar’da kurduğu Kozmetik Köy Tesisi ile ilgili açıklama yaptı.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsalda yaşayan yurttaşların ekonomik dönüşümünü desteklemek ve çiftçilerin katma değeri yüksek ürünlere yönlendirilmesini sağlamak için Seferihisar Ulamış Kozmetik Köy Tesisi, dünyaya açılıyor.

Tıbbi ve aromatik bitkileri işleyerek katma değerli kozmetik ürünlerine dönüştüren Kozmetik Köy Tesisi, aynı zamanda agro turizm için örnek bir model olurken dünya pazarına da açılarak İzmir markasını büyütecek.

izmirin-kozmetik-koyu-ulamista-acildi.jpg

Tesiste elde edilen lavanta yağı, kremi ve kolonyası ile Amerika ve Avrupa’ya ihracat yapılacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından bir video paylaştı.

Başkan Soyer açıklamasına şu notu da düşerek, İzmirli genç çiftçinin artık dünyaya açılabildiğine dikkat çekti; "8 yıl önce Seferihisar’da başlayan lavanta serüveninde şimdi lavantanın görsel güzelliğinin yanı sıra, katma değerini arttırıyoruz. Ulamış’taki Kozmetik Köy Tesisi'mizde elde ettiğimiz lavanta yağı, kremi ve kolonyası ile Amerika ve Avrupa’ya ihracat da yapacağız. Genç çiftçilerimiz bu milletin çağdaş efendileri olacak."

24072023-102113-1.jpg

YÜKSEK KALİTE KOZMETİK ÜRÜNLER ÜRETİLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bütçesi karşılanarak tamamlanan Kozmetik Köy Tesisi kapsamındaki kooperatif binasında, distilasyon alanı, kozmetik üretim alanı, depolama alanları, laboratuvar, sabun kurutma alanı, satış ve kafeterya alanı gibi yeni üretim alanları oluşturuldu.

148879.jpeg

Tam teşekküllü tesiste lavanta başta olmak üzere çeşitli aromatik ve tıbbi bitkilerden krem, kolonya, sabun gibi yüksek kalite standartlarına sahip kozmetik ürünlerin üretimi sağlanarak yurt dışına ihracat yapılıyor.

24072023-102130-2.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.