Başkan Soyer açıkladı: Yeniden aday olacak mı?

Başkan Soyer açıkladı: Yeniden aday olacak mı?

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yerel seçimlerde tekrar aday olup olmayacağına dair konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Independent Türkçe'ye verdiği röportajda, önceki ay yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nin sonuçları hakkında yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Soyer, "ülkemizde ve global düzeyde değişimlere uyum sağlayabilen yeni bir organizasyon yapısına" ihtiyaç olduğunu belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, kentin gelişimine yönelik etkin çalışmaları olduğunu belirtti. Ancak, olumsuz haberler aracılığıyla kendisi ve partisinin hedef alındığını vurguladı. Soyer, bu suçlamaların İzmir halkı tarafından genellikle kabul görmediğini ve belediye faaliyetlerinin olumlu bir etki yarattığını iddia etti. Kendisi, bu durumu "en büyük motivasyon kaynağı" olarak değerlendirdi. Soyer, Türkiye'nin zorlu bir politik ortama sahip olduğunu ve her duyurdukları haberin veya tamamladıkları projenin ardından haksız saldırılarla karşılaştıklarını ifade etti. Soyer, bu durumu belirten "“4 senedir o kadar ağır saldırı yaşadık ki. Haksız eleştirilere maruz kalsak da bir şey çok motive edici; sokak, saha, dışarısı öyle değil. Ekran başındakilerin, yazanların niye yazdığı, karşılığında ne olduğu beni ilgilendirmiyor. Yaptıklarımın sahada karşılığı fazlasıyla olduğundan bu motivasyon ve çalışma azmini bulup devam edebiliyoruz. Bu nedenle yazılanlar, söyleyenler, birilerinin ne dedikleri beni ilgilendirmiyor”" ifadesini kullandı.

tunc-5.webp

"İZMİRLİYE ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIK EDİLİYOR"

Soyer, seçimlerin sonucunda kesin olarak CHP'nin İzmir'de öncü olacağı ve CHP'nin İzmirli seçmeni hafife alıp "çantada keklik" gördüğü eleştirilerine "İzmirli keklik de değil, çantada da değil. İzmirliye çok büyük haksızlık ediliyor. Gözü bağlı, bağnaz, cahil değil ki... 'Nasıl olsa CHP'ye oy verecek diye bir şey yok. Bu şehirde Genç Parti yüzde 17 aldı zamanında. Bu şehir her zaman merkez sağın kalesi olmuş bir şehirdir. Hiç öyle (ne olursa olsun CHP'ye oy verecekler) bir durum yok. Ama bu yakıştırmalar İzmirliyi incitiyor bence, hiç doğru da değil" cümleleriyle karşı çıktı.

Soyer, yaklaşmakta olan yerel seçimlerle ilgili adaylık durumunun henüz belirsiz olduğunu belirtti ve bu konuda "Yeni dönem olur-olmaz bilemem ama 8 ay daha yapacağımız çok işimiz var" dedi. 'CHP'nin belediyecilikte yetersiz olduğu, İzmir'in yerel seçimlerde bir dönem AK Parti'ye geçmesi halinde şehrin bambaşka bir hale geleceği' yönündeki eleştirilere de karşı çıkan Soyer, bu konuda "İzmirli öyle bir tercih yapar ya da yapmaz onu bilemem ama çok büyük bir heyecanla İzmirliler için en iyisini yapmaya devam ediyorum" yanıtını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.