Başkan Soyer, annesi Güneş'le oy sırasında

Başkan Soyer, annesi Güneş'le oy sırasında

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Anneler Günü’ne denk gelen seçim gününde, annesi Güneş Soyer’e sandık başında eşlik etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28’inci dönem milletvekili seçimlerinde Seferihisar’daki oy kullanma işleminin ardından eşi Neptün Soyer'le birlikte annesi Güneş Soyer’e giderek Anneler Günü'nü kutladı. Başkan Soyer annesine çiçek verip sarılarak anneler gününü kutladı.

s316906-001.jpg

Daha sonra Başkan Soyer, eşi Neptün Soyer ile birlikte Güneş Soyer’i evinden alarak İzmir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne geldi. Başkan Soyer, annesi Güneş Soyer’in oy kullanma işleminde kendisine eşlik etti. Günün erken saatlerinde sandıklara akın eden İzmirliler ise Başkan Soyer’le hatıra fotoğrafları çekildi.

s69630.jpg

Oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Soyer, “Türkiye’de seçimler her zaman büyük bir olgunlukla geçmiştir. İnsanlar büyük bir olgunlukla seçim sandığına giderler, oylarını kullanırlar. Bugün çok büyük bir kalabalık var. İnsanlar bayrama gider gibi, adeta bir demokrasi bayramı yaşar gibi sandık başındalar. Bugün Anneler Günü olduğu için inşallah sandıktan annelerimize hediye edeceğimiz güzel bir gelecek çıkacak. Bu duygularla herkesin demokrasi bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

s818055.jpg

TARİHİ GÜN, TARİHİ SEÇİM

Oy kullanma işleminin ardından Güneş Soyer, “Tarihi bir seçimdi bu. Zevkle sandık için sıra bekledik. İzmir’in ayrı bir özelliği var. Herkes sabahın erken saatlerinde, güler yüzle koşarak geldi ve görevini yaptı. Ben de bu tarihi güne tanıklık ettiğim için çok mutluyum” dedi.

Neptün Soyer ise, “Cumhuriyet tarihinin 100’üncü yılı olması nedeniyle çok önemli bir seçimdeyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923’te kurduğu günden 2023’e yüzyılı geride bıraktık. Dolayısıyla bugünü görmekten, oy kullanabilmekten, dahil olabilmekten çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.