Başkan Soyer: Biz İzmir’iz biz Cumhuriyetiz

Başkan Soyer: Biz İzmir’iz biz Cumhuriyetiz

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz İzmiriz, biz Cumhuriyetiz. İyi ki Mustafa Kemal Atatürk ve aziz kahramanlarımız var. İyi ki ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti var" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) düzenlediği çelenk sunma törenine katıldı. 86 milyon vatandaş ile birlikte Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Cumhuriyet, emperyalizm karşısında tarihin gördüğü en büyük zaferi kazanan ve o zaferi barışla taçlandıran önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanetidir. Bu tarihi günde Büyük Atamızı ve tam bağımsız bir memleket için canlarını siper eden aziz kahramanlarımızı minnetle anıyoruz. Onların bize miras bıraktığı Cumhuriyet, bu topraklarda egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin elinde olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Cumhuriyetimizin ilanı, bu cennet vatanın sınırlarını aşan çok büyük ateş yaktı. O ateş, tüm mazlum milletlerin yüreklerindeki cesareti perçinledi. Bağımsızlığı için mücadele eden tüm uluslara ilham verdi. Bu insanlık eseri 100. yaşında, Atamızın ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözüyle tarif ettiği dünya barışının teminatı olmaya devam ediyor. Cumhuriyeti ikinci yüzyılında demokrasiyle, hukukun üstünlüğüyle ve refahla taçlandıracak olan bizleriz. Omuzlarımızdaki bu sorumluluğun farkındayız” dedi.

29-10-2023-6df193c4-be46-4963-9c36-b30f9aa5b508.jpg

İkinci yüzyılında Cumhuriyet bayrağını daha ileriye taşıyacak olanların Cumhuriyet Halk Partililer olduğunu söyleyen Başkan Soyer, “Bu uğurda gecesini gündüzüne katanlardır. Biz cepheye yalınayak cephane taşıyan Anadolu kadınıyız. Yedi düvele meydan okuyan Kuvayı Milliye’yiz. Biz ‘Sen başla bitiren bulunur’ diyerek memleketin İstiklal Mücadelesini ateşleyen Hasan Tahsin’iz. Biz bu ülkenin kurucu iradesiyiz. Gaflet içerisinde Cumhuriyetin erdemlerini ve kazanımlarını tasfiye etmeye çalışanlara asla geçit vermeyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Biz İzmiriz. Biz Cumhuriyetiz. İyi ki Mustafa Kemal Atatürk ve aziz kahramanlarımız var. İyi ki ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti var. Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

29-10-2023-ebcda9c5-d402-40f9-b903-4a445aee9297.jpg

"SANA MİNNET DUYUYORUZ ATAM"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise, “Bugün hepimiz için en kutlu gün. Çünkü bugün tebaa olmaktan, kul olmaktan çıkıp, vatandaş olmaya geçtiğimiz gündür. Egemenliğin bizde, bizzat millette olduğunun anayasamıza yazıldığı gündür. Yüz yıl sonra aynı coşkuyla haykırıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet. Bölgemizdeki istikrarsızlıkların içerisinde bugün özgürce yaşayabiliyorsak, her şeye rağmen demokrasimizle gurur duyabiliyorsak, bunu sağlayan Cumhuriyet’tir. Bunu bize sağlayan “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” diyen Atatürk’tür. Savaşın ne olduğunu Filistinlilere sormak lazım. Iraklılara sormak lazım, Suriyelilere sormak lazım. İranlılara sormak lazım. Azerbaycanlılara sormak lazım. Rusyalılara, Ukraynalılara sormak lazım. Herkesin birbiri ile savaştığı bu coğrafyada 100 yıldır savaş görmeden yaşadığımız için sana minnet duyuyoruz Atam” diye konuştu.

29-10-2023-f562f9f8-b2b8-4a71-8488-6c33b4f9ac2e.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.