Başkan Soyer: Bu enerji hiç bitmeyecek

Başkan Soyer: Bu enerji hiç bitmeyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nun çatısına 29 milyon liralık yatırımla kurulan Güneş Enerji Santrali açıldı. Başkan Tunç Soyer, "Bu enerji hiç bitmeyecek" dedi.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, İZENERJİ, İZGÜNEŞ şirketleri ve Tire Belediyesi işbirliği ile Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu çatısına kurulan Güneş Enerji Santrali (GES) açıldı.

Çalışmaları tamamlanarak hizmete açılan proje, dünyada ESCO olarak bilinen Türkiye’de ise “Kamu Enerji Performans Sözleşmesi” olarak düzenlenen mevzuat kapsamındaki ilk uygulama olarak öne çıkıyor. Kamu kaynağı kullanmadan 29 milyon liralık yatırımla stadyumun çatısına inşa edilen GES ile Tire Belediyesi elektrik sarfiyatının yarıdan fazlasını karşılayacak. Yaklaşık 6 bin metrekare alana yerleştirilecek 2 bin 260 panel sayesinde yılda 1 milyon 890 bin kilovatsaat enerji üretilecek. 1.300 kWp kurulu gücü bulunan santral, 15 yıl boyunda İZGÜNEŞ tarafından işletilecek. Bu süre zarfında Tire Belediyesi yüzde 10 indirimli elektrik alırken, dönem sonunda santralin mülkiyeti Tire Belediyesi’ne bedelsiz devredilecek.

03-02-2024-1952d7ac-6af2-4cee-97a4-a3a0ede50925.jpg

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin videolu bir paylaşım yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, açıklamasına; "Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nun çatısına kurduğumuz enerji santrali, İzmir’in geleceği için güneş toplamaya başladı. Bu enerji hiç bitmeyecek. Tiremize ve İzmirimize hayırlı olsun" notunu düştü.

tunc-soyer.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.