Başkan Soyer duyurdu: Üniversite Eğitim Desteği başvuruları uzatıldı

Başkan Soyer duyurdu: Üniversite Eğitim Desteği başvuruları uzatıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Üniversite Eğitim Desteği başvurularının 1 Kasım'a kadar uzatıldığını duyurdu.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda üniversite öğrencilerine sağladığı Üniversite Eğitim Desteği başvuruları tarihi uzatıldı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak başvuruların 1 Kasım'a kadar uzatıldığını duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, gençlere de seslendi.

13092023-143250-0.jpg

Başkan Soyer paylaşımında "Genç arkadaşlarım, Üniversite Eğitim Desteği başvurularımızı 1 Kasım’a kadar uzattık. Gelecek hayallerinize yürüdüğünüz bu yolda, hiçbir geri ödeme olmadan sağladığımız bu destek ile daha çok okumanızı, daha rahat beslenmenizi, daha çok kültürel, sosyal etkinlikte bulunmanızı istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediyesi, ekonomik krizin derinleşmesi nedeniyle gençlere verdiği maddi desteği bu yıl yüzde 50 oranında arttırdı.

2023-2024 eğitim öğretim yılında ailesi İzmir’de ikamet eden, maddi olanakları kısıtlı 10 bin ön lisans ve lisans öğrencisine 750 lira olmak üzere 8 ay boyunca toplam 6 bin liralık yardım yapılacak. Böylelikle yeni eğitim sezonunda üniversite öğrencilerine 60 milyon liralık destek sağlanmış olacak.

13092023-14358-0.jpg

Eğitim desteği için başvuruları yalnızca bizizmir.com sitesi üzerinden kabul ediliyor. Belirlenen 10 bin öğrenci için eğitim desteğinin ilk 3 aylık ödemeye karşılık gelen 2 bin 250 liralık bölümü aralık ayında, ikinci bölümü ise 2024 yılında verilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.