Başkan Soyer: Ektiğimiz tohumlar zamanı geldiğinde çiçek açacak

Başkan Soyer: Ektiğimiz tohumlar zamanı geldiğinde çiçek açacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi süresince yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Tunç Soyer; "Ektiğimiz tüm tohumlar zamanı geldiğinde çiçek açacak" dedi.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, görev süresince yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "4 yıl önce göreve geldiğimde kritik bir karar vermek zorundaydım. Ya İzmir’in yeraltına yatırım yaparak zamanını dolduran altyapımızı ve temellerini güçlendirecek ya da vitrini süsleyecektim. Elbette ki tercihim ilkinden yana oldu. Ektiğimiz tüm tohumlar zamanı geldiğinde çiçek açacak. Geleceği kurtarmanın başka yolu yoktu" ifadelerini kullandı.

"KÖRFEZ YÜZÜLEBİLİR HALE GELECEK"

Öte yandan "4 senede ne yaptın?" sorularına yanıt veren Soyer, "Hep yerin altına yapıyoruz. Kanalı yerin altına yapıyoruz, metroyu yerin altına yapıyoruz. Bakıyor, bir şey görmüyor. Körfez yüzülebilir hale gelecek, metro ile trafik çilesi çekilmeyecek, insanlar İZBAN'la çok daha konforlu bir yolculuk yapacaklar. Bunların hepsinin bitmesine çok az kaldı. Bunlar tıkır tıkır yürüyecek, içiniz rahat olsun" dedi.

"MENEMEN OVASI'NA 1 KURUŞTAN SULAMA SUYU VERECEĞİZ"

Çiğli Arıtma Tesisi'nin önüne, yeni bir mekanizma kurduklarını belirten Başkan Soyer, "Bütün Menemen Ovası'na 1 kuruştan sulama suyu vereceğiz. Bu uygulama tarıma çok büyük destek olacak" diye konuştu.

İzmir'de toplu taşımacılık hakkında da açıklamada bulunan Soyer, "Her vatandaştan 13 TL alıyoruz ancak bizim bir kişiyi taşıma maliyetimiz 41 TL" dedi.

"YURT DIŞINDAN KAYNAK BULUYORUZ"

Yurt dışından kaynak bulabildiklerini vurgulayan Başkan Soyer; "Kısacası bunları çözüyoruz ama biraz vakit alıyor. Hiç merak etmeyin, bunların hepsinin çözümünü de biliyoruz, kaynağını da biliyoruz ve bunları tıkır tıkır çözeceğiz" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.