Başkan Soyer gönülleri fethetti

Başkan Soyer gönülleri fethetti

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilk kez evlerinden çıkamayan İzmirli annelerin günlerini anlamlı bir etkinlikle kutladı. 

Canlı müzik ve dansçılar eşliğinde 50 bin sardunyayı  Anneler Gününde kentin kadınlarına ulaştıran Başkan Soyer  ve yeni kurulan Sokak ekonomisi Şube Müdürlüğü Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Anneler kadar onların evlatları da olan Çiçek üreticileri, Seyyar Çiçekçiler, Müzisyenler ve dansçılarında etkinlik kapsamında sevindirilmesi Belediye ile işbirliği yapan kooperatifler ve derneklerden takdir topladı. 

ANNELER GÜNÜ’NÜ İZMİR İLİKLERİNE KADAR YAŞADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sokağa çıkma yasağını dikkate alarak Anneler Günü’nde manidar bir kutlamayı gerçekleştirdi. Belediye bünyesinde yeni kurulan Sokak Ekonomisi Şube Müdürlüğü özel günler için yetiştirilen ama salgın nedeniyle Annelere ulaştırılmasında güçlük çekilen 50 bin saksı sardunyayı yerel çiçek üreticilerinden temin etti. Bu dönemde işsiz kalan Müzisyen ve seyyar satıcılarından 10 ekip oluşturdu. Karşıyaka’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer tarafından canlı müzik eşliğinde sabahın ilk saatlerinde Annelere çiçek dağıtılmaya başlandı. Anneler Günü’nde İzmirlilere muhteşem bir gün yaşatan etkinlik  Menemen’den Menderes’e, Balçova‘dan Bornova’ya, Karşıyaka’dan Buca’ya, Gaziemir‘den Güzelyalı’ya kadar bütün ilçeleriyle birlikte İzmirli annelerin gönlünü fethetti. Tunç başkanın sosyal belediyecilik vizyonu ile yeni kurulan İBB Sokak Ekonomisi Şube Müdürü Dr. Osman Sirkeci ile İBB Sosyal Projeler Uzmanı Prof.Dr. Kamuran Elbeyoğlu koordinasyonunda gerçekleşen organizasyon merkez ilçelerle sınırlı kalmayarak tüm Roman toplumu ile birlikte Bulgurca ve Sancaklı köylerine kadar uzandı.

0-(2)-130.jpg

SEVGİLİ TUNÇ BAŞKANIMIZ EN ARKADAKİLERLE ELELE

Çiçek yetiştiricilerinin salgın nedeniyle zor günler yaşadığına vurgu yapan Güzel İzmir Çiçek Kooperatifi Kurucu Başkanı Yüksel Ördekoğlu, Belediyenin Anneler kadar çiçek üreticilerini de, seyyar çiçekçileri de sevindirdiğini söyledi. Başkan Yüksel Ördekoğlu, “150 yıllık yerel yönetim tarihinde ve Türkiye’deki 1300 belediyenin arasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi bir ilki gerçekleştirdi. Bazıları ya zaten belediyeler zaman zaman çiçek dağıtıyor diyebilir. Ama bu çok farklı.  Salgında ayakta kalmaya çalışan Çiçek üreticilerine de satıcısına da can suyu oldular. En arkadakilerle el ele olan Tunç Başkanımıza, eşi Tunç Soyer’e, etkinliği organize eden Osman ve Kamuran hocalarımıza tüm çiçekçiler adına yürekten teşekkür ediyorum”dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

 İzmir Şifalı Otlar ve Bitkiler Kooperatifi Kurucu Başkanı ve Emirsultan Mahalle Muhtarı Hüseyin Heptepe “Umutlarını bu özel güne bağlamış olan seyyar çiçek satıcıları sokağa çakma yasağı nedeniyle bunalıma girme noktasına gelmişti. Seyyar sokak esnafları tarafından yövmiye karşılığında belediyenin çiçeklerini dağıtması sosyal belediyeciliğin en güzel örneği oldu. Başkanımıza, bizleri kooperatifçilik konusunda yalnız bırakmayan Neptün Soyer’e ve ekip arkadaşlarına arkadaşlarımın sevgi ve saygılarını sunuyorum” şeklinde konuştu.

0-(3)-120.jpg

PAYLAŞIRSAK TOK OLURUZ

İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Reşat Gülşen, “Eğlence mekanları kapalı, Düğün yapmak yasak. Hayat Roman müzisyenlerimizin evlerine sığmıyor. Bu gerçeği Soyer Başkanımızın görmesi bizi mutlu etti. Canlı müzik eşliğinde hediyelerini alan anneler kadar Müzisyenlerimiz, seyyar çiçekçilerimiz ve çiçek üreticilerimiz mutlu oldu. Paylaşımcılık, komşusu açken tok yatmamak budur. Bu Ramazan ayında buna vesile olanlara teşekkür ediyoruz”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum