Başkan Soyer, “İstihdama katkı yapacak”

Başkan Soyer, “İstihdama katkı yapacak”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, düz dikiş, overlok ve reçme makinesi operatörlüğü kurslarının sertifika törenine katıldı

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Güray Korun, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ateş İlyas Demirkalkan , İŞKUR Konak Hizmet Merkezi Müdürü İbrahim Ay ile çok sayıda konuk katıldı.

egsd-meslek1.jpg
 
“Sektörün ara eleman sıkıntısını gideriyoruz”
 
Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün nitelikli ara eleman sıkıntısının giderilmesi için bu kursların hayata geçirildiğini ifade eden EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, eğitim projesinin sektöre katkı sağlayacağını söyledi. Sertifikalarını alan kursiyerlere başarılı temennilerini ileten Ertuğrul, “Kurslarda başarıyla eğitim gören gençlerimizi tebrik ediyorum. Bu kurslar sektörün ara elaman sıkıntısını gidermek kalmayacak aynı zamanda istihdama katkı sağlayacak” diye konuştu.
 
“İstihdama katkı yapacak”
 
Genel olarak tüm sektörlerdeki işgücü eksikliğinin ve  aranan nitelikli eleman ihtiyacının giderilmesi  için kursların açıldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işsizliği azaltmak ve istihdama katkı sağlamak için çalışmalar yaptığını söyledi. Meslek Fabrikası bünyesinde yılda ortalama sekiz bin kişiye eğitim verildiğini söyleyen Tunç Soyer, “İzmir’de işsizliğin azaltılması için protokol imzaladığımız tüm kurum ve kuruluşlara yürekten teşekkür ediyorum. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve işe başlayacak kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Lisans eğitiminden sonra iş bulamadığını belirten kursiyer Erdoğan Koç, yeni meslek edinebilmek amacıyla Meslek Fabrikası kursuna başladığını ve bu imkanı sunanlara teşekkürlerini iletti.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.