Başkan Soyer İzmir Kent Konseyi’nin yeni hizmet binasını açtı

Başkan Soyer İzmir Kent Konseyi’nin yeni hizmet binasını açtı

Kent Konseyi’nin önemine vurgu yapan Başkan Soyer, “Teksek yalnızız, birlikteysek tamız. Kent konseyleri ve yerel yönetimler bunu mümkün kılan en önemli yapılar” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kent Konseyi'nin yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Törene ayrıca İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları Ertuğrul Tugay, Barış Karcı, İzmir Kent Konseyi yönetimi ile üyeleri, bürokratlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri ile yurttaşlar katıldı.

İzmir Kent Konseyi'nin kentte yerel demokrasinin gelişmesine katkısına değinen Başkan Tunç Soyer, “Güçlü bir yerel demokrasi, birlikte düşünen ve ortak kararlar alabilen toplumlarda mümkün olabiliyor. Teksek, yalnızız. Birlikteysek, tamız. Kent Konseyleri ve yerel yönetimler bunu mümkün kılan en önemli yapılar. Sürdürülebilirlik farklı görüşten insanların bir meydan etrafında buluşması ve ortak karar alabilmesiyle gerçekleşiyor. Birbirinden çok farklı sivil oluşumu bir araya getiren Kent Konseyimiz, bu özelliğiyle şehrimizin gelişimine dair müşterek çözümler üretmemizi sağlıyor ve İzmir’in sürdürülebilir gelişme hedefleriyle uyumuna katkı koyuyor” dedi.

“Kent Konseyi en önemli paydaşlarımızdan biri”

Hayatın nabzının yerelde attığını kaydeden Başkan Soyer, “Demokrasinin ve büyük ticaret şehirlerinin doğduğu topraklarda yaşıyoruz. Demokrasi bizim için sadece sandıkta oy kullanma görevi değil, yaşamın her anına sirayet eden bir yaşam biçimi. Dört elle sahip çıktığımız bir değerler manzumesi. Bu kültürden beslenen İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrimizde yaşayan herkesin kendilerine dair kararlara katılımını kolaylaştırmak için çalışıyor. Kent hakkı ve aidiyetini İzmir kültürünün ayrılmaz bir parçası kabul ediyor. İzmir Kent Konseyi şüphesiz ki bu vizyonun gerçekleşebilmesi en önemli paydaşlarımızdan biri” şeklinde konuştu.

s286418.jpg

“Türkiye'ye bir kere daha kanıtlayacak”

Kent konseylerinin yereldeki birikimin kavramsallaşması ve böylelikle bir tohum gibi tüm dünyaya saçılması için hayati önem taşıdığını belirten Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kutuplaştırıcı ve popülist siyasete kurban edilen demokrasiyi, yeniden demokratikleştirmek için İzmir’de kararlılıkla çalışıyoruz. Bu nedenle İzmir Kent Konseyi’ne büyük önem atfediyoruz. Şehrimizde böylesine etkin bir sivil konsey olduğu için iftihar ediyorum. Çok renk, ses, nefes olan İzmir, bu bina ile Kent Konseyi'nin yeni kimliğiyle yeni bir can bulacak. İnanıyorum ki, bu çok renklilik demokrasinin ne kadar büyük bir erdemler manzumesi olduğunu hem İzmir'e hem de Türkiye'ye bir kere daha kanıtlayacak.”

s289717.jpg

Işık: “En başta Tunç Başkan’a teşekkür ediyorum”

Konseyin yeni logosunu tanıtan İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık ise “En başta Tunç Başkana teşekkür etmek istiyorum. Kent Konseyi'ni yeniden ayağa kaldırmak, İzmir'in katılımcı demokraside örnek bir kent olmasını sağlamak üzere bu güzel mekanı oluşturabilmek için bize her aşamada elini uzattı” dedi.

s874686.jpg
İzmir Kent Konseyi’nin yeni logosu İzmir'in selluka çiçeğinden esinlenerek tasarlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.