Başkan Soyer: İzmir’de yağmuru hasat ediyoruz

Başkan Soyer: İzmir’de yağmuru hasat ediyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yağmur Bahçelerine ilişkin bir açıklama yaptı.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sünger Kent İzmir Projesine ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak "Ev, apartman ve işyerlerinde Yağmur Bahçesi oluşturacak ilk 10 bin İzmirliye, ihtiyaç duyulan bitki ve çiçekleri biz veriyoruz" dedi.

haber-img2.webp

Sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi hedeflenen proje ile ilgili İzmir' Körfezi'nin temizleneceğinin altını çizen Soyer, "İzmir’de yağmuru, Yağmur Bahçeleri ile hasat ediyoruz. Böylece Körfezimizi temiz tutuyor, sel ve kuraklıkla mücadele ediyoruz. Ev, apartman ve işyerlerinde Yağmur Bahçesi oluşturacak ilk 10 bin İzmirliye, ihtiyaç duyulan bitki ve çiçekleri biz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

resim4.jpg

İZMİR SÜNGER KENT OLACAK

Öte yandan Soyer, projenin tanıtım toplantısında yağmur suyu hasadı için “Sünger Kent İzmir Projesi’nin belki de en önemli özelliği, İzmir’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın katılımını esas alması. Projemizin iki kapsamlı uygulamasını vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Bu uygulamayla doğanın bilgisinden yararlanarak suyu hasat edeceğiz, kentimize düşen yağmuru değerlendirip yeniden doğal su döngüsüne iade edeceğiz. Yağmur suyu hasadına yönelik bir teşvik sistemi uygulayarak 5 bin binaya 5 bin yağmur suyu deposunu biz vereceğiz. Şehrimize düşen yağmur yazık ki boşa akıp gidiyor, kirleniyor, taşkınlar ve su baskınlarına neden oluyor. Beş bin yağmur suyu deposu ile su tasarrufu yapacak, körfezi temizleyecek, aynı zamanda taşkınları ve su baskınlarını önleyeceğiz" demişti.

resim2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.