Başkan Soyer İzmir’de yürüttüğü tarım politikalarını anlattı

Başkan Soyer İzmir’de yürüttüğü tarım politikalarını anlattı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuarda katıldığı tv programında İzmir'de yürüttüğü tarım çalışmalarını ve fuarı anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 91. defa kapılarını açan İzmir Enternasyonel Fuar'ında Kültürpark’ta gerçekleştirilen TV programına katılarak 91’incisi gerçekleştirilen Fuar ve İzmir Tarımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediye olarak tarımda yaptıkları çalışmaları anlatan Soyer; “Biz toplam 5 milyon liralık süt aldık. Elimizde şu an 16,5 milyon liralık peynir var. Şimdiki değeri 40 milyon liraya çıktı. Bizim kar etme derdimiz yok. Biz elde edilecek bu karı üreticiye yansıtmak istiyoruz. Üreticinin alın terinin karşılığı olarak onlara vermek istiyoruz. Bu bereketli topraklar üzerinde yaşayan herkesi doyurmaya muktedir” dedi.

‘ÇOBANLAR PARA KAZANMAYA BAŞLADILAR’

Çobanlara yönelik yapılan çalışmalardan bahseden Soyer: “Çobanlık öyle bir meslek haline geldi ki kimse çobana metelik vermiyor. Biz çoban envanteri çıkardık ve İzmir’deki tüm çobanları saydık ve her bir çobanın bütün verilerini tespit ettik. Onlarla kurduğumuz bu bağ ile sütlerini almaya başladık. Her şeyden vazgeçip hayvancılığı terk etme noktasına gelen çobanlar bugün para kazanmaya başladılar. İlk defa bir çoban arkadaşımızı eylül ayı içinde nikahını kıyıp evlendireceğim. Bunun itibarlı bir meslek olduğunu bizim göstermemiz lazım. Kız vermiyorlardı çobana. Bunu değiştiriyoruz, bu bir kader değil. O çoban alnının teri ile çok iyi ve çok düzgün bir iş yapıyor. Karşılığını almalı bunun” şeklinde konuştu.

fbutnhux0aisujd.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.