Başkan Soyer: Kadınların gücüne güç katmak için Meslek Fabrikası'nı açtık

Başkan Soyer: Kadınların gücüne güç katmak için Meslek Fabrikası'nı açtık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Meslek Fabrikası eğitimlerine katılarak hayatına yeni bir yön veren kadınlara desteğini "Onların gücüne güç katacak Meslek Fabrikalarını açtık. Biz sadece elimizi uzattık" cümleleriyle açıkladı.

MEDYA EGE - İzmir’in ekonomik kalkınmasına, rekabet gücünün ve istihdamın artırılmasına, nitelikli insan kaynağının çeşitlendirilmesine yönelik model teşkil eden Meslek Fabrikası, birçok İzmirlinin hayatına dokundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile o insanlardan biri olan CNC Operatörü Aslı Kuzey'in hikayesini takipçileri ile paylaştı.

tunc-soyer-ingiliz-zirhlilarina-binip-gitmisler-simdi-ben-bu-atamin-nesini-savunayim-1063060-5-2.jpg

Hayatının zor bir döneminde Meslek Fabrikası eğitimlerine katıldığını dile getiren Askı Kuzey, kadınlara da eğitimlere katılmasını önerdi.

Başkan Soyer, video paylaşımında "Kadınların hayata tutunma kabiliyetlerine hep gururla bakmışımdır. “Ne iş olsa yaparım” diyen değil, meslek öğrenip iş bulan Aslı’ya baktığım gibi. Bu yüzdendir ki onların gücüne güç katacak Meslek Fabrikalarını açtık. Biz sadece elimizi uzattık, onlar ise hem bugünlerini hem geleceklerini kurtardı" ifadeleri ile kadınlara desteğini vurguladı.

1-2.jpg

Büyükşehir Belediyesi, Meslek Fabrikası eğitimlerinde birçok kurumla da işbirliği sağlayıp kent istihdamına katkıda bulunuyor.

7a.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mesleksiz genç kalmasın diye kurduğu Meslek Fabrikası'ndan mezun olup iş arayan kursiyerler ise, Meslek Fabrikası'nın müdürlük binasında bulunan İstihdam Ofisi'ne özgeçmişleriyle başvurarak kayıt yaptırabiliyor. Aynı zamanda İŞKUR Hizmet Noktası olarak çalışan İstihdam Ofisi, firmalardan gelen ihtiyaç doğrultusunda işe yönlendirme yapıyor.

3a.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.