Başkan Soyer: Kimse üretmekten vazgeçmeyecek

Başkan Soyer: Kimse üretmekten vazgeçmeyecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayındır Süt İşleme Fabrikasına ilişkin "Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde yaklaşık 100 ton süt işleyecek. Kimse üretmekten vazgeçmeyecek" dedi.

MEDYA EGE - Temelini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun attığı Bayındır Süt İşleme Fabrikasında test üretimi sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Başka Bir Tarım Mümkün Vizyonu doğrultusunda başlatılan Mera İzmir projesi kapsamında çiftçiden alınan sütler, işlenerek İzmirli markasıyla satışa sunulacak.

30012023-134055-5.jpg

Başkan Soyer, Bayındır Süt İşleme Fabrikasına ilişkin sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, süt üreticilerinin görüşlerine yer verdi. Çok sayıda yan ürünün İzmirli markası ile üretileceğine dikkat çeken Soyer, konuya ilişkin olarak "Yerel üreticinin ve tüketicinin kazandığı bir süt ekonomisi yarattık, "İzmirli" markası ile tüm süt mamullerini tek çatı altında topladık. Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde yaklaşık 100 ton süt işleyecek. Kimse üretmekten vazgeçmeyecek" dedi.

30012023-134055-4.jpg

ÇİFTÇİNİN SÜTÜ DÜNYAYA AÇILACAK

Bayındır’da kurulan ve günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip Süt İşleme Fabrikasında 10 milyon litresi koyun, keçi ve manda sütü olmak üzere yılda yaklaşık olarak 35 milyon litre süt işlenecek.

Çiftçiden alınacak sütlerin bir kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Süt Kuzusu Projesiyle yurttaşlara ulaştırılacak. Fabrikada UHT süt kutu, UHT süt poşet, pastörize süt cam, İzmir mozerellası, burrata peyniri, beyaz peynir, feta peyniri, kaşar peyniri, örgü, dil, tulum, kaşkaval/gravyer peyniri, dondurma, kaymak, tereyağı ve yoğurt ve benzerleri üretilerek İzmirli markasıyla yurt içi ve yurt dışındaki tüketiciyle buluşturulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.