Başkan Soyer: Muhteşem buluşmaya kimse gölge düşüremez

Başkan Soyer: Muhteşem buluşmaya kimse gölge düşüremez

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün akşam 9 Eylül kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. Konuşmasında "100. yıl önceydi, bu vatanı yönetenler gaflet, delalet, hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları hiç düşünmediler. sadece ve sadece saraylarındaki saltanı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar" ifadelerine yer veren Soyer, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Başkan Soyer, kendisine yöneltilen eleştirilere "Sevgili İzmir. Dün akşam çok güzeldin! Hepimizin tek yürek olduğu bu muhteşem buluşmaya hiç kimse gölge düşüremez. Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bu uğurda canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz" ifadeleri ile cevap verdi.

s736287.jpg

NE OLMUŞTU?

Soyer'in sözlerine ilişkin AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Yunanistan’la ne zaman gerilim yaşansa kendini Yunan topraklarına atan, Zafer’i gölgelemeye çalışan belediye başkanı Ecdadımıza hakaret ediyor. Derdi ne İzmir ne de İzmirli… İzmirli’nin verdiği görev ve sorumluluğu taşıyamıyor, hadsizliklerinin başka açıklaması olamaz" ifadeleri ile tepki göstermişti.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise "İzmir’in kurtuluş yıl dönümü etkinliğinde İzmir BB Başkanı’nın konuşması, tarihi acıyla ve kahramanlıkla dolu olan İzmir’imize büyük hakarettir. Osmanlı’yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan’ın adını zikredemiyor bile. Seneye kutlamaları Atina’da yapın da tam olsun Tunç Soyer" cümleleri ile Soyer'e yüklenmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.