Başkan Soyer: Örnekköy'e Bakanlık'tan onay geldi!

Başkan Soyer: Örnekköy'e Bakanlık'tan onay geldi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından olumlu rapor verildiğini duyurdu.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ile Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından olumlu rapor verildiğini duyurdu.

10052023-192133-3.jpg

Eksik demir ve hatalı beton kullanıldığı gerekçesiyle bir bina için yıkım kararı verilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nün yıkım kararı alınan bina dışındaki yapılar için yaptığı çalışmanın raporları ortaya çıktı. Hazırlanan raporlara göre binalarda demir ve beton oranlarının projeye uygun olduğu belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, rapora ilişkin şu yorumu yaptı; "Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projemize Bakanlık tarafından olumlu rapor verildi. Rapor; belediyemizin titiz çalışmalarının en net kanıtıdır. Ancak akıllarda hiçbir tereddüt kalmaması ve yaratılan olumsuz algıyı tamamen ortadan kaldırmak için bir karar aldık. İnşaatını inisiyatifimizle durdurduğumuz 300 m2 alanı yıkıp yeniden yapacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.