Başkan Soyer: Ovacık’ta deniz artık akvaryum gibi

Başkan Soyer: Ovacık’ta deniz artık akvaryum gibi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alaçatı Arıtma Tesisi çalışmaları sayesinde Ovacık denizinin artık bir akvaryum kadar temiz olduğunu söyledi.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak Ovacık denizinin artık bir akvaryum kadar temiz olduğu notunu düştü.

Başkan Soyer açıklamasında Alaçatı Arıtma Tesisi çalışmalarının sonuç verdiğine dikkat çekti. Başkan Soyer şunları aktardı; “Ovacıklı hemşehrilerimiz denizin temizleneceğine pek inanmıyordu. 2014 yılından beri arıtılmadan denize akan atık suyu, Alaçatı Arıtma Tesisi’ne taşıdık. Artık deniz akvaryum gibi, pırıl pırıl. Unutmadan, davul, zurna eşliğinde yüzme fikrine de bayıldım. Mutlaka gideceğim.”

tunc-5.webp

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 17,5 kilometrelik atık su iletim hattı ile bu bölgenin atık suları Alaçatı Arıtma Tesisi’ne bağlamıştı. Böylece 1994 yılından bu yana süren deniz deşarjı da son bulmuştu.

14062023-10359-2.jpg

Öte yandan iletim hatları yenilenmesi ve TM2 - TM6 terfi merkezlerinin modernizasyonu ile birlikte atık suların Alaçatı Atıksu Arıtma Tesisi’ne verilmesini sağlayan proje, ilçenin artan nüfusuyla birlikte büyüyen altyapı ihtiyacına da cevap veriyor. 140 milyon liralık bedelle tamamlanan yatırım, mavi bayraklı plaj sayısını her geçen yıl artıran İzmir açısından büyük önem taşıyor.

14062023-10359-5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.