Başkan Soyer: Saltanat defteri 100 sene önce kapandı

Başkan Soyer: Saltanat defteri 100 sene önce kapandı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında başlatılan 'Vahdettin' soruşturması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Başkan Soyer "Saltanat defteri 100 sene önce kapandı" dedi.

ASYA YAŞARİKİZ / MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlamalarındaki konuşmasından dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturmaya yönelik tepkiler sürüyor.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve il yönetim kurulu üyeleri, CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat ve Yüksel Taşkın ile CHP İl ve İlçe Örgütleri Egemenlik Evi’ndeki başkanlık makamında Başkan Tunç Soyer'i destek oldu.

Destek buluşmasında ilçe başkanları Soyer ve Atatürk'e her zaman sahip çıkacaklarını dile getirdi.
Milletvekili Yüksel Taşkın soruşturmanın altında yatan nedenin Cumhuriyet ile hesaplaşmak olduğunu söyledi.

soyer-medyaege-izmir.webp

Milletvekili Mahir Polat ise, iktidarın Cumhuriyet ile bir hesaplaşma içerisinde olduğuna dikkat çekerek "Burada Kuvâ-yi Milliyecilerin torunları var; Vahdettin'in torunları yok. Tunç Soyer boğazınıza oturur, arkasında Mustafa Kemal'in askerleri var" dedi.

Tunç Soyer ise konuşmasında gördüğü destek nedeniyle çok gurur duyduğuna dikkat çekerek "Cumhuriyet insanlığın en büyük devrimidir. Saltanat defteri 100 sene önce kapandı. Cumhuriyet Devriminin kurucu Mustafa Kemal Atatürk, 100 sene önceki hesaplaşmayı bugüne getirenlerin mezesi olamaz. Biz devrimlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. 100 sene önce kapanan defteri açmak istiyorlar. Yok öyle yağma. Biz gelecek kuşaklara Atatürk ve Cumhuriyeti taşımaya devam edeceğiz. İzmir bunun öncüsü olmaya devam edecek. Çok yaşa İzmir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.