Başkan Soyer, Tohum Takas Şenliği için Ovacık'ta...

Başkan Soyer, Tohum Takas Şenliği için Ovacık'ta...

Pertek'ten Ovacık'a geçerken fotoğrafını Instagram'da paylaştı.

Ovacık Belediyesi 12-13 Mayıs tarihlerinde Tohum Takas Şenliği düzenliyor. Seferihisar Belediyesi ve İzmir Yerel Topluluğu’yla birlikte düzenlenecek şenlikte çok sayıda etkinlik de yapılacak. Etkinlik için bugün Pertek ilçesinden Ovacık'a geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Instagram'dan bu paylaşımı yaptı.

2cadc79e-3e4f-4917-88ad-90b89567ad25.jpg

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 12-13 Mayıs tarihlerinde yerel tohum takas etkinliği düzenleniyor. Eşsiz habitat varlığını bünyesinde barındıran, temiz akarsu kaynakları başta olmak üzere zengin doğal kaynaklara ve endemik bitki örtüsü ile yöreye özgü hayvan türlerine sahip ilçede düzenlenecek takas şenliği iki gün sürecek.

Seferihisar Belediyesi işbirliğiyle düzenleniyor

Ovacık Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Ovacık 94 Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve İzmir Yerel Topluluğu tarafından düzenlenen Tohum Takas Şenliği’ne bütün yurttaşları davet eden Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Eşsiz habitat varlığını bünyesinde barındıran Ovacık’ta doğal tarım ve hayvancılık destekleri kapsamında 2015 yılında başlatmış olduğu tarımsal çalışmalar sonucunda, üreticiler tarafından üretimi yapılan ürünleri tüketici ile buluşturuyoruz. Çalışmalarımızı kooperatifleştirerek sürdürüyoruz. Bu kapsamda tüm üreticileri buluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Üniversitesi Tarım Ekonomisi uzmanı Prof. Dr. Tayfun Özkaya ve İzmir Yerel Tohum Topluluğu Eş Dönem Sözcüsü Engin Önen’in de katılacağı programda çok sayıda etkinlik yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.