Başkan Soyer: Tohumumuza sonuna kadar sahip çıkacağız

Başkan Soyer: Tohumumuza sonuna kadar sahip çıkacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yerli tohum dağıtımına dikkat çekerek "Tohumumuza sonuna kadar sahip çıkacağız. Gelecek nesillere bırakacağımız bundan daha kıymetli bir hazine yok" dedi.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve geldiği günden bu yana Başka Bir Tarım Mümkün temasıyla yerli üreticiyi desteklemek için atalık tohumları yurdun dört bir yanına dağıtılmasını sağlıyor.

Yerel Tohum Takas Şenlikleri, Can Yücel Tohum Merkezi aracılığı ile atalık tohumları halkla buluşturan Başkan Soyer, yerli tohuma gelecek nesillerin sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için de önem veriyor.

e3ioeo5weak8p4a.jpg

Sosyal medya hesabından bir video paylaşarak atalık tohumunun önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Gelecek nesillere bırakacağımız bundan daha kıymetli bir hazine yok. Tohum köktür, gelecektir ve gelenektir" cümleleri ile de atalık tohumunun önemine bir kez daha dikkat çekti.

5196-1009x738.jpg

Başkan Soyer, konuya ilişkin olarak şunları aktardı; "Tohum köktür, gelecektir, gelenektir. Senelerdir tonlarca yerli tohumu Türkiye’nin dört bir yanındaki üreticimize ulaştırıyoruz. Topraklarımızı yeni çağın işgalcilerine teslim etmemek için bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Yerli ve milli bir tarım politikasının başka yolu yoktur. Senelerdir, onbinlerce yüzbinlerce tohumu, fidesini, herkese, Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz, dağıtıyoruz. Neden yapıyoruz biliyor musunuz? Çünkü, eğer bir memlekette, Anadolu gibi topraklarda, tohumu bazı egemenlerin hegemonyasına bırakırsanız savaş alanlarında kaybettiğinizden çok daha fazlasını kaybedersiniz. Tohumumuza sonuna kadar sahip çıkacağız. Gelecek nesillere bırakacağımız bundan daha kıymetli bir hazine yok."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.