Başkan Soyer, ücretsiz yapı tespit hatırlatması yaptı

Başkan Soyer, ücretsiz yapı tespit hatırlatması yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi dirençli kent projesi kapsamında hızlı yapı tespit uygulaması hizmetine başladı. Başvuran vatandaşların yapıları kontrol edilerek raporlanırken Başkan Soyer, sosyal medyadan vatandaşların başvuru yapmaları talebini iletti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin yaşadığı binaya dair fikir sahibi olmasını sağlamak için yapı durum tespiti başvuru sürecini başlattı. Bu hizmetten ruhsatlı yapı sahipleri ücretsiz olarak faydalanabilecek. Apartmanlar için ise oy birliğiyle yönetim kurulu kararı alınması halinde başvuru yapılabilecek.

Başvurularla ilgili sosyal medya hesabından videolu mesaj paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Depreme karşı dirençli bir İzmir'i beraber oluşturacağız. Ücretsiz başlattığımız yapı tespit uygulamasına şehrimizin neresinde olursanız olun başvuru yapabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

01032023-102314-1.jpg

Vatandaşların başvurularını yapmasını da isteyen Başkan Soyer, mesajında ayrıca başvuru linki de paylaştı.

http://afetplani.izmir.bel.tr

01032023-102242-0.jpg

“İTİBAR ETMEYİN”

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca belediyelerin adı kullanılarak, apartmanlara girerek yapı denetime geldiklerini söyleyenlere itibar edilmemesi gerektiği de belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.