Başkan Soyer, üniversite mezunu işsizliğine dikkat çekti!

Başkan Soyer, üniversite mezunu işsizliğine dikkat çekti!

Başkan Soyer, 181 bin 221 üniversite mezununun İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iş için başvurduğunu belirtti.

Fox TV’de yayınlanan ‘İsmail Küçükkaya İle Çalar Saat’ programında açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyeye iş için başvuranlar ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaparak, “181 bin 221 üniversite mezunu iş için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Başvuranlardan 11 bin 120’si yüksek lisan 658’i ise doktora mezunu” diye konuştu.

“Bu çok vahim bir tablo”

Bu tablonun çok vakim olduğunu ifade eden Soyer, “Büyük bir işsizlik ile karşı karşıyayız. İzmir olarak biz vatandaşımızın canı yanmadan bu krizi atlatabilecek güce sahibiz. İzmir’in tüm dinamiklerini harekete geçireceğiz” dedi.

basliksiz-3.jpg

"Üreticimizin doğduğu yerde doyması için mücadele ediyoruz"

Yakın zamanda Süt Fabrikası'nın açılacağını ve manda gibi küçükbaş hayvanların sütünden faydalanılacağının altını çizen Soyer, "Biz üreticimizin doğduğu yerde doyması için mücadele ediyoruz. Onların ürettiklerine alım garantisi veriyoruz. Ürettiğinin karşılığını almasını ve üreticinin önünü görmesini sağlıyoruz. Bu aynı zamanda yoksullukla da mücadele demek. Gerçekten bütün önceliklerimizi de değiştiriyoruz. İnsanlar açken yapacağımız projelerin önceliği de değişiyor. Süt Fabrikası kurduk mesela, bu onlarca insana istihdam demek" görüşlerini aktardı.

"Metro sadece ulaşım aracı değil"

Soyer, Buca Metrosu ihale sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak konuyla ilgili şunları söyledi:

“Biz geçtiğimiz günlerde yaşanan yüksek kur hareketi ile bir gecede 3 milyar lira kaybettik. Bütün bunlara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesi uluslar arası düzeyde güvenilir durumda. Finansman kaynaklarımız, yatırım olanaklarımız hala iyi durumda. Biz yatırım yapmaktan vazgeçmiyoruz. Süt fabrikası gibi metro gibi önemli yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Metro sadece ulaşım aracı değil, aynı zamanda istihdam ve canlılık. Biz 490 milyon liralık bir kaynak bulduk. Krizin patladığı gün Fransız Kalkınma Ajansı ile Avrupa Kalkınma Ajansı aracılığıyla 490 milyon euroluk konsorsiyum oluşturduk. İzmir tarihinin en büyük yatırımını yapıyoruz. Bu para İzmir’e girdiği anda binlerce insan çalışacak, o bölgede trafik rahatlayacak. İhaleye 9 teklif gelmişti. Bunlardan en düşük ikisinin incelemesini yapmamız gerekiyordu. Bu 2 firmanın sorgusunu istedik ve Avrupa Yatırım Bankasına da bilirkişi ile kontrol ettirmesini istedik. Avrupa Mevzuatına göre bağımsız bir şekilde bu sorguları denetlediler ve raporlarını bize gönderdiler. Bizim komisyonumuz tabiî ki buna karar veriyor ve bu rapor doğrultusunda da komisyonumuz bu firmaya karar verdi. Kararı tabii ki Avrupa Kalkınma Ajansı Bankası karar vermiyor fakat burada söylediğim onlarla da mutabık kalındı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.