Başkan Soyer: Vahdettin'le Fatih Sultan Han bir mi?

Başkan Soyer: Vahdettin'le Fatih Sultan Han bir mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV'e yayınlanan Çalar Saat programında önemli açıklamalar yaptı.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV'de yayınlanan İsmail Küçükkkaya ile Çalar Saat programının konuğu oldu.

Başkan Tunç Soyer, 9 Eylül'den bu yana süren tartışmalara programda son noktayı koydu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğu dönemden bu yana 100. yıl kutlamaları için çalıştıklarını söyleyen Soyer, 100. yılın toplumsal hafıza açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Soyer şöyle konuştu; "Tarihi unuttuğumuz zaman sürdürülebilir bir gelecek çıkaramayız. İlk amacımız hafızamızı tazelemekti. İkincisi; insanların eğlencesini, neşesini çaldılar çünkü krizler, sıkıntılar yaşadık."

ismail-kucukkaya-tunc-soyer.webp

NUTUKLA CEVAP VERDİ

Nutuk'un ilk cümlesine atıfta bulunan Soyer "Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; Samsun'a çıktığım zaman durum ve genel görünüm; Ülkeyi dünya savaşına sokanlar, kendi hayatlarının derdine bakarak ülkeden kaçmışlar. Saltanat ve hilafet makamında bulunan Vahdettin soysuzlaşmış, kendini de yalnızca tahtını güvenceye almak için alçakça önlemler araştırmakta. Damat Ferit başkanlığındaki hükümet zavallı beceriksiz onursuz ve korkak. Yalnızca padişahın buyruğuna bağlı ve bununla beraber kendilerini koruyabilecek herhangi bir duruma razı. Bunları Atatürk diyor" dedi.

Osmanlı geçmiş ve mirasını sahiplendiklerinin altını çizen Soyer "Vahdettin'le Fatih Sultan Han bir mi? Vahdettin, Fatih Sultan Mehmet'in aldığı İstanbul'u geri vermiştir. Mustafa Kemal Atatürk için idam fermanları çıkarmıştır. Hayran olduğu İngilizlerin teknelerine binip kaçmışlardır. Bu hırsızları, haramileri atalarımızla bir tutabilir misiniz? Ülkeyi emperyalistleri teslim etmek, Atatürk hakkında idam kararı çıkarmak vatan haini değil de nedir? Atalarımıza saygı duyuyorsak bunları ayırmalıyız. İzmir'in en şaşalı dönemi Osmanlı Döneminde yaşanmış. Biz Osmanlı'ya karşı değiliz. Osmanlı'ya , atalarımıza olan saygı neden sadece birilerinin tekelinde olsun. Biz bunlara da sonsuza kadar sahip çıkarız" diye konuştu.

Tunç Soyer, öte yandan Tarkan konseri maliyetleri hakkında sorulan soruya şu cevabı verdi; "Tarkan'ın cebine bir kuruş girmeyecek. Tarkan çok yüce gönüllü bir insan, muazzam bir yoldaş. Burada da öyle yaptı. Alması gereken rakamı hayır işine aktaracak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.