Başkan Soyer ve Kaya'dan Buca Cezaevi açıklaması

Başkan Soyer ve Kaya'dan Buca Cezaevi açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya Buca Cezaevi ile ilgili açıklamalar yaptı.

MEDYA EGE- 69 bin metrekarelik 16 bloğun yıkımı tamamlanan İzmir Buca Cezaevi'ni yıkım süreci tartışma konusu olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ise sosyal medya hesabından yıkılan cezaevi yerine yeşil alan yapılması çağrısında bulundu.

179550.jpg

Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Buca Cezaevi'nin yıkımı tamamlandı. Mevcut planlardaki yeşil alan miktarının azaltılarak inşaata alan ayrılmaya çalışıldığını görüyoruz, yapmayın. İzmir'in en büyük ilçesi Buca'nın betona değil yeşile ihtiyacı var. Burasının yeşil alan olması için her türlü işbirliğine hazırız” ifadelerine yer verdi.

1331280.jpg

Tartışmalara neden olan arazinin yeşil alan olması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından "İzmir'in en büyük ilçesi Buca'nın betona değil yeşile ihtiyacı var" açıklamasında bulunmuştu.

mahmut-atilla-kaya-2cbb6d.jpg

Soyer'in 'yeşil alan' talebine AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da sosyal medya hesabında tepki gösterdi. AK Partili Kaya, Tunç Soyer'i etiketleyerek, "İşin gücün yalan! Halihazırdaki planında yeşil alan yok, AVM var! Bunu yapan da CHP'li Büyükşehir, sizsiniz. Cezaevini yıktığımız gibi AVM planınızı da kaldıracağız. Derdin yeşil alan ise, 3,5 yıldır başkansın, elinden tutan mı var! Buca'ya 1m2 yeni yeşil alan kazandırmadın!" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.