Başkan Soyer: Yağmur suyu ayrıştırma çalışmalarına 7 milyar bütçe ayırdık

Başkan Soyer: Yağmur suyu ayrıştırma çalışmalarına 7 milyar bütçe ayırdık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU tarafından gerçekleştirilen yağmur suyu ayrıştırma çalışmalarına, bu sene içerisinde 7 milyar bütçe ayırdıklarını ifade etti.

MEDYA EGE - İzmir’in her noktasını modern altyapıya kavuşturmak için kesintisiz çalışan İZSU Genel Müdürlüğü, birleşik sistemle çalışan yağmursuyu ve atık su kanallarını ayrıştırma çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Buca'da da yağmur suyu hattı ayrıştırma projesine aralıksız devam ediliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Buca'da yağmur suyu hattı ayrıştırma projemize hızla devam ediyoruz. Sel ve taşkınları tamamen ortadan kaldırmak için yürüttüğümüz yağmur suyu ayrıştırma çalışmalarına sadece bu sene için 7 milyar bütçe ayırdık. Geçmiş 50 yılın sorunlarını gelecek 50 yıl için çözmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

30062023-10449-0.jpg

BUCA’DA SU BASKINLARI TARİHE KARIŞIYOR

İzmir'in nüfus yoğunluğu açısından en kalabalık ilçesi olan Buca’da, afetlere karşı altyapının dirençli hale getirilmesi ve yüzülebilir körfez hedefiyle bölgenin birleşik sistemle çalışan kanalizasyon altyapısı yenileniyor. Proje; 16 kilometre yağmur suyu ayrıştırma ve 10 kilometre atık su hattı imalatını kapsıyor.

Yapılacak çalışmalarla, körfeze ulaşabilecek kirleticilerin önüne geçilmesinin yanı sıra atık su arıtma tesislerine atık su hatlarıyla gelen yağmur suyu debisi ile buna bağlı enerji tüketimi ve kentin karbon ayak izinin azaltılmasına da katkı sağlanacak.

30062023-104344-0.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.