Başkan Soyer'den anlamlı buluşma: Bu acılar asla unutulmaz

Başkan Soyer'den anlamlı buluşma: Bu acılar asla unutulmaz

Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen programda şehit aileleri ve gazilerle buluşan Başkan Tunç Soyer, “Vatanı için kimileri bacağını, kolunu, gözünü kimileri canını feda eder. Gerçekten bu acılar asla unutulmaz" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziler Günü nedeniyle Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen akşam yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Buluşmada ilçe belediye başkanları, askeri erkân, siyasi parti, dernek ve odaların temsilcileri de yer aldı. Gecede davetlilere seslenen Başkan Tunç Soyer, şehit yakınları ve gazilere daha hızlı ve kaliteli hizmet verilmesi amacıyla 2021 yılında Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü’nün kurulduğunu belirtti.

21-09-2023-213f6566-bd5d-49b2-86bb-37c32ce5881a.jpg

Kemeraltı’nda açılan lokal ve konukevinin de şehit yakınları ve gazilere tahsis edildiğini aktaran Soyer, “Az önce masada Burak kardeşimle tanıştım. Üç yıl önce mayın patlaması sonucu iki bacağını kaybetmiş. ‘Daha yiyecek lokmamız varmış’ dedi bana. Yine 5 Eylül’de… Daha çok yakın, acısı çok büyük biliyorum, Ünal Sipahi şehidimizin babası Nihat Bey ve kardeşi Hakan Bey ile tanıştım. Gerçekten bu acılar asla unutulmaz. Dünyanın hiçbir yerinde bizim memleketimizin evlatları kadar vatanı için bu kadar çok fedakârlığı göze almış başka bir millet yok. Kimileri nutuk çeker, kimileri bacağını, kolunu, gözünü kimileri canını feda eder. Bizler bu topraklarda eğer çoluğumuz, çocuğumuz, komşumuz, akrabamızla huzur içinde yaşıyorsak bunu size borçluyuz. Sizin fedakâr, cansiperane vatana olan duyduğunuz aşka borçluyuz. Şehitlerimizin hatırasının kaybolmasına, yapılan fedakârlıkların unutulmasına izin vermeyiz. Sizler bizim kıymetlimizsiniz. Başımızın üzerinde yeriniz var. Ve sonsuza kadar şehitlerimizin hatırasına sahip çıkacağız. İyi ki varsınız, eksik olmayın” dedi.

21-09-2023-ecdc74b8-5dc4-46c5-a8d8-80c46be452ee.jpg

21-09-2023-4da9a09c-f5c5-4338-b246-445c31ccf47e.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.