Başkan Soyer'den ÇEDES'e tepki: İzmir’den size bir şeyh çıkmaz!

Başkan Soyer'den ÇEDES'e tepki: İzmir’den size bir şeyh çıkmaz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi adı altında okullarda imam görevlendirilmesine "İzmir’den size bir şeyh çıkmaz!" sözleriyle tepki gösterdi.

MEDYA EGE - İzmir kamuoyunda tepkilere neden olan ve geçtiğimiz günlerde karşıt bir miting düzenlenen ÇEDES Projesine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile tepki gösterdi.

Başkan Soyer, Anayasaya işaret ederek Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik ve laiktir bir ülke olduğunu hatırlattı.

baskan-tunc-soyer-bu-kez-cocuklari-misafir-etti-h160151-1b2c0.webp

ÇEDES'e seyirci kalamayacağını belirten Başkan Soyer, paylaşımında şunları aktardı; "İzmir'in ağacı, yaşken de dimdiktir. Ne şeyhlere mürit olur eğilir ne de mensup olur ezilir. Yıllar önce Köy Enstitülerini var etmiş ülkemizi bugün ÇEDES gibi projelere mahkum etmek istiyorlar. Cumhuriyetimizin temel değerlerini hiçe sayan bir ideolojinin eğitim sistemini ele geçirmesine seyirci kalamayız. Çocuklarımızı her türlü çıkar çetesine karşı korumak bizim asli vazifemizdir. Görev bekleyen yüz binlerce öğretmenimizin ataması derhal yapılmalı, hocalarımız ise camilerimizde kutsal görevlerini ifa etmeye devam etmelidir. Hukuku, bilimi ve laikliği zedeleyen, inanç ve değerlerimiz üzerinden ayrımcılık tohumları eken ÇEDES Projesi iptal edilene kadar mücadelemizle buradayız. Evladının ve ülkemizin geleceğini düşünen herkesi, bu büyük yanlışa karşı mücadeleyi daha da büyütmeye davet ediyorum. İzmir’i uygulamanın pilot ili olarak seçenlere de tek bir lafım var: İzmir’den size bir şeyh çıkmaz! İyi bilinsin ki Anayasamızın 4. maddesi gereği Türkiye Cumhuriyeti demokratik ve laiktir. Daima da öyle kalacak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.