Başkan Soyer'den çocuklara 23 Nisan sürprizi

Başkan Soyer'den çocuklara 23 Nisan sürprizi

“Bir Mutluluk Masalı” adlı müzikli-danslı çocuk oyunu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin armağanı olarak internet üzerinden çocuklara sunuldu. 

Alınan korona önlemleri kapsamında çocuklara sokağa çıkma yasağı getirilmesi üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer'in talimatıyla çocuklara  yönelik bir kültür-sanat programı hazırladı. Özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılı olması nedeniyle, belediyenin youtube sayfası olan İzmirTube üzerinden yayınlanan etkinliklere ayrıca özen gösterildi.

Oyunun yazarı ve yönetmeni Ahmet Akdeniz; İnternet üzerinden online olarak yaptıkları provalarla bu sürece uyum sağlamaya çalıştıklarını, hem sanatlarını icra etmenin gayretinde hem de çocuklara güzel bir oyun sunmanın kaygıısını taşıdıklarını dile getirdi. Ayrıca oyun ve danslar sırasında sosyal mesafeyi korumak adına yeni estetik çözümler üzerine çalıştıklarını belirtti. Ekip arkadaşlarına ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi Başkanlığı'nda çalışan herkese teşekkür eden Ahmet Akdeniz, böyle bir süreçte çocuklara karşı bir oyun üretmeyi, tarihsel bir sorumluluk olarak gördüklerini belirtti. 

Oyunu bu linkten izleyebilirsiniz: https://youtu.be/2URgD7wM8iA

0-(5)-086.jpg0-(6)-066.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.