Başkan Soyer'den davet: Mümkün olduğunca çok film izleyin

Başkan Soyer'den davet: Mümkün olduğunca çok film izleyin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Film ve Müzik Festivali'ne ilişkin yaptığı açıklamada "Mutlaka kendinize vakit ayırın. Mümkün olduğunca çok film izleyin" cümleleri ile davette bulundu.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZFAŞ, İZELMAN ve Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliği ile düzenleyeceği 3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, 16 Haziran 2023 tarihinde Elhamra'da saat21:00'de başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Institut français, Goethe Enstitüsü, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, Liszt Kültür Merkezi, Macaristan Ulusal Sinema Kurumu, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ve Özgörkey Holding destekleri ile gerçekleşecek festivale ilişkin sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak İzmirlileri festivale davet etti.

izmir-film-ve-muzik-festivali-16-haziranda-basliyor.jpg

Başkan Soyer şunları aktardı; "Sevgili İzmirliler, sevgili sinemaseverler; bu yıl 3.sünü düzenleyeceğimiz İzmir Film ve Müzik Festivali, 100’ün üzerinde filmin ücretsiz sunulacağı çok renkli harika şölene katılmaya davet ediyorum. Bir hafta boyunca sinema ve müziğe doyacağımız 3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nde görüşmeyi ümit ediyorum. Sakın ola ki kaçırmayın. Mutlaka kendinize vakit ayırın. Mümkün olduğunca çok film izleyin."

izmirdevletoperavebalesi1.jpg

Açılış töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sinema ve müzik yazarı Sevin Okyay ile akademisyen-yazar Prof. Dr. Oğuz Makal’a bu yılın Emek Ödüllerini takdim edecek. Ardından, Nuri Bilge Ceylan’ın üç filmden seçilen on bir sahne üzerine bestelenen caz parçalarından oluşan "Taşra Üçlemesi" projesinin dünya prömiyeri gerçekleşecek. Filmlerden seçilen sahneler perdede gösterilirken müzisyenler bu besteleri sahnede icra edecek. Projenin bestecisi piyanist Yiğit Özatalay. Özatalay'a saksafonda Barış Ertürk, davulda Mustafa Kemal Emirel eşlik edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.