Başkan Soyer’den ‘Sao Paulo’ çağrısı!

Başkan Soyer’den ‘Sao Paulo’ çağrısı!

Asbestli gemi hakkında Brezilya yüksek mahkemesi ihtiyadi tedbir kararı alarak durdurulmasını emretmişti. Karar sonrası Sao Paulo yetkililerine seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Guanabara Körfezi'ne geri dönmesini bekliyoruz” dedi.

İzmir'in Aliağa ilçesinde geçtiğimiz günlerde gündeme gelen 'asbestli gemi sökümü' (NAe Sao Paulo) tartışmaları hız kesmeden devam ediyor. Meslek odaları ve STK’ların eylem yaptığı süreçte, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca bir tehlike bulunması durumunda geminin söküm işlemlerine başlanılmayacağı ifade edilirken, söküm işlemini gerçekleştirecek olan firma yetkilileri ise iddia edilen asbest oranının gerçeği yansıtmadığı yönünde açıklama yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde Brezilya'dan İzmir’e doğru yıla çıkan ve 1-1,5 ay içerisinde İzmir'e geleceği ifade edilen gemi için ise flaş bir iddia ortaya atılmıştı. The Globo News’in 5 Ağustos tarihli haberine göre, São Paulo'nun Brezilya kara sularını terk etmesine kısa bir süre kala, yüksek mahkemeden "Geri dön" kararı çıktı.

mahkeme-dur-demisti-soyer-den-sao-paulo-cagrisi-1111714.jpg

KÖRFEZE GERİ DÖNMESİNİ BEKLİYORUZ

Karar sonrası sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Brezilya Yüksek Mahkemesi söküm için Aliağa'ya doğru yola çıkan asbestli gemiye "Dur" dedi. Kararı henüz yerine getirmeyen Sao Paulo'nun verilen ihtiyati tedbir kararına uymasını ve Guanabara Körfezi'ne geri dönmesini bekliyoruz. Gerekli denetimleri yapılmayan, hukuk tanımayan, içerisinde tonlarca asbest barındıran bu gemiyi İzmir sularına sokmamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

EGEÇEP'in başlattığı imza kampanyasının linkini de paylaşan Başkan Soyer destek çağrısında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.