Başkan Soyer'e Ardahan teşekkürü

Başkan Soyer'e Ardahan teşekkürü

Küresel salgın sürecinden ekonomik olarak etkilenen İzmirlilere destek olmak için   gıda kolileriyle paket kavurma dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, zor dönemden geçen hayvancılık sektörü için de devreye girdi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan Kadın Girişimi Kooperatifi’nden 22 ton karkas et alımı gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ziyaretinde bulundu.  Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında hazırladığı gıda kolilerine üretici kooperatiflerinden satın aldığı ürünleri yerleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım sektörünü rahatlatacak adımlar atmayı sürdürüyor. İzmir’de tarım ve hayvancılığın gelişimine destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, zor dönemden geçen Ardahan’daki üreticileri de unutmadı. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Ardahan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’yle anlaşarak toplam 22 ton dana karkas et ile 5 ton iç yağı alımı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ziyaretinde bulundu.  

Yaptıkları bu çalışmanın arka planında iki temel amacın bulunduğunu, bunlardan birinin hayvancılığa destek, diğerinin ise mutfağına et girmemiş evlere et ulaştırma düşüncesi olduğunu söyleyen Tunç Soyer, Ardahan’daki üreticilerden et almalarının gerekçesini de şu sözlerle anlattı: “Ardahan, büyükbaş hayvancılığın çok yaygın biçimde yapıldığı bir coğrafyada. Ama aynı zamanda üreticinin de ürününü değerlendirmekte sıkıntı yaşadığı bir coğrafyada. Yaptığımız çalışma sayesinde birden çok fayda ortaya çıktı. En güzel yanı da aramızdaki dayanışma ile aslında bütün Türkiye’ye mesaj vermiş oluyoruz. Bu dayanışma güçlendikçe daha güzel işler yapacağız. Buradan ilham alarak mutlaka diğer arkadaşlar ımız da güzel işler yapacak diye düşünüyorum”

“Türkiye için yenilik de burada”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Üreticinin derdi ile dertlenmek belediye başkanlarının işi değil, diye düşünülürdü. Oysa biz bu konuyu her zaman kendimize dert edindik. Şimdi bunu bir çok belediye başkanının da dert edinerek sahip çıkması o kadar kıymetli ki. Öyle olduğu için zaten biz yol alıyoruz. Taraflardan biri, ben veya sen, üreticinin derdi ile dertlenmiyor olsak bu iş olmaz. Ama bence Türkiye ve CHP için yenilik de burada. Belediye başkanları olarak artık üreticinin sorunlarını kendimize dert ediniyoruz, bunu  işimiz olarak görüyoruz. Sorumluluğumuz olarak görüyoruz” diye konuştu.

“Ürettiğini satabilenler işine daha fazla sarılıyor”

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir de Anadolu insanının örnek gördüğü zaman ürettiğini, ürettiğini satabilecek pazarlar bulabileceğini hissettiğinde  ise işine daha fazla sarıldığını belirtti. Cumhuriyetin ilk yıllarında et entegre tesislerinin bulunduğunu anımsatan Faruk Demir, “Ama onlar şimdi olmayınca vatandaş ürününü kime satacağını bilmiyor. Ya birisi  gelip alıyor, parasını ödemeden gidiyor. Ya da heba oluyor” dedi. Ardahan’da ilk defa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin, İzmir S.S. Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer’in teşvik etmesi ile kurulduğunu belirten Demir, “Ardahan’da ilk kadın hareketi. İstanbul’dan, Ankara’dan Ardahanlı kadınlar arıyor. Bu çalışmadan dolayı çok mutlu olmuşlar, 'Biz n e yapabiliriz?’ diye soruyorlar” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.