Başkan Soyer'e İZBETON çağrısı! 'Gidişata dur demeli!

Başkan Soyer'e İZBETON çağrısı! 'Gidişata dur demeli!

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketleri arasında yer alan ve kentteki asfalt serimi, yol bakımı onarımı ve kentsel temizlik gibi birçok konuda çalışmalar yürüten İZBETON A.Ş. için borçlanma önerisi geçtiğimiz ay meclis gündemine geldi.

Can Radyo’da Deniz’le MedCezir programının sunucusu Deniz tarafından masaya yatırılan konu sert eleştirilerin odağındaydı. İZBETON’un yönetiminde aksaklıkların olduğuna vurgu yapılan programda Tunç Soyer’e gidişata dur denmesi konusunda çağrı yapıldı.

Programda ele alınan konu hakkında, "İzmir için trafik çilesi arttı. Bundan dolayı çocuklarımızın servis bekleme süreleri arttı. Tabi ki bunda suçlu servis şöforleri değil. Özellikle son yıllarda İzmir trafiğindeki sıkışıklığının hepimiz farkındayız. Bu durum hayatımızı kalitesizleştiriyor. Neden her yer böyle oldu? Neden her yer kazılıyor ve eski haline getirilmiyor? Neden yeni yapılan yollar üzerine yeni ihaleler yapılıyor? Bu çukurlar yüzünden, bu yollar yüzünden trafik sıkışıklığı yaşıyoruz. İzmir’de bir trafik keşmekeşi yaşıyoruz. Yollar demişken İZBETON’dan bahsetmek istiyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin devasa bütçeli bir şirketi. Bütçe ne kadar biliyor musunuz? İZBETON’un bütçesi 1 kattrilyon. Peki bu 1 kattrilyon bütçeli İZBETON İzmir için ne yaptı? Bu 1 kattrilyon nerede, nasıl kullanıldı? Bakın bu 1 kattrilyonluk bütçe yetmiyor üstüne bir de 60 milyon lira borçlanma talep ediyor. Yol yaptık diyorlar ama İzmir’de yol da yok.

15042019-124014-0.jpg

İzmir’in her yeri çukur içinde, her yer kazılmış. Çocuklarımız o çukurlara düşe kalka okula gidiyor. Araçlarımız o çukurlara mahvoluyor. İZBETON’nun görevi nedir diye soralım. İzmir’in yollarını yapmak. Bu şirketin görevi, amacı bu. Ancak İzmir’in yollarının köstebek yuvası gibi hali ne yazık ki ortada. Alternatif yollar da olmadığı için, yapılmadığı için İzmir’in trafik çilesi okullarında açılmasıyla daha da içinden çıkılmaz bir hal aldı. İzmir’in bozuk yolları İzmirlinin sinirlerini de bozuyor. Bu şirketin yönetimindeki aksiliklerin yansıması İzmirliye oluyor. Yönetimde sorunlar var. Bu kötü yönetim neticesinde son İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde 60 milyon lira borçlanma talep ettiğini biliyor musunuz. 1 kattrilyon yetmedi çünkü çok güzel yol yaptılar, İzmirlinin hayatını kolaylaştırdılar üstüne bir de 60 milyon lira borçlanma talep ediyorlar. Genel Müdür Heval Savaş Kaya ne yaptı, hangi yoldan memnunuz? İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ne yaptı da şimdi İZBETON’u borçlanmaya götürüyor. İZBETON’un kötü yönetimi neticesinde bazı ilçe belediye başkanları da ilçesindeki kötü yolları düzeltebilmek için kendi asfalt üretim şantiyelerini kurmak zorunda kaldılar. Aslında bu kimin görevi? İZBETON’un görevi. Yeterli bütçesi var ama yönetim için yeterli teknik bilgisi yok. Yönetimde olan birçok kişi siyasi zaten. Bu yüzden özellikle Bornova Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Konak Belediyesi İZBETON’un görevi olan asfaltlama çalışmaları için kendi asfalt üretim şantiyelerini kurmak zorunda kaldılar. Neden çünkü İZBETON çalışmıyor. Neden çalışmıyor? İZBETON yönetiminin neredeyse tamamı siyasilerden oluşuyor. Bunun ne sakıncası var diyebilirsiniz. Sakıncası şu, başta genel müdür olmak üzere bütün şirket yönetimi teknik bilgiden yoksun. Ayrıca gelecekte kendilerini bir ilçe belediye başkan adayı hatta başkan olarak görmek istediklerinden dolayı mevcut başkanın başarısını da istemiyor. Tunç Soyer’in bu gidişata bir dur demesi gerekiyor. Siyasi çıkar uğruna İzmirlinin kötü yollara mahkum edilmesinin önüne geçilmesi gerekiyor. İZBETON yönetimindeki insanlar İzmir’in yollarını düşünmektense gelecekte hangi belediye koltuğuna oturalım diye düşünmekten İzmirliye hizmet vermiyorlar. Sayın Tunç Soyer bu kötü yönetimi bir an önce sonlandırmalı. " ifadelerini kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.