Başkan Toros'tan hükümete indirim çağrısı!

Başkan Toros'tan hükümete indirim çağrısı!

Ege Toros Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Suphi Toros, demir-çelik sektörünün rahatlaması için KDV indirimine gidilmesi gerektiğini söyleyerek, hükümete çağrıda bulundu.

Ege Toros Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Suphi Toros, üretimin devam etmesi ve piyasanın daralmaması adına demir-çelikte KDV indirimine gidilmesi gerektiğinin belirtti. Yüzde 18’lik bir KDV oranının demir-çelik sektörü açısından son derece yüksek bir rakam olduğunun altını çizen Başkan Toros, Diğer ürünlerde yapılan indirimler acilen demir-çelik sektöründe de yapılmalı, yapılmadığı takdirde daralma devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“Tedirginlik yaşayan ülkelerden biri Türkiye”

Türkiye’deki demir üretiminin tüketimden çok daha az olduğunu vurgulayan Başkan Toros, “Demirin ham maddesi cevher ve hurda, bunun da yüzde 60’ını tedarikçilerimiz getiriyor, biz de piyasaya sunuyoruz. Dünyada en fazla Çin ithalat yapıyor, Çin’de de zaman zaman enerji yetersizliğinden dolayı fabrikalar kapanma noktasına geldiği için dünya piyasası tedirginlik yaşıyor. Bu tedirginlik yaşayan ülkelerden bir tanesi de Türkiye” diye konuştu.

6c4d4f5f-64fe-4b82-9a58-88c27d4cbac0.jpg

“İhracata yönelince zam yapmak zorunda kalıyoruz”

Suphi Toros, demir ve çelik sektöründe KDV indirimi yapılmış olsaydı müteahhitlerin, sanayicilerin ve makine imalatçılarının önünün açılacağına vurgu yapan Suphi Toros, “Arz ve talebin dengelenmesi gerekiyor. Biz demir-çelik tüccarları olarak hangi fabrikadan sipariş verirsek verelim arz talepten az olduğu için 3-4 ay bekliyoruz. Mal temin edilemeyince yapılacak şey ihracata yönelmek oluyor. İhracata yöneldiğimizde ise ister istemez maliyetlerimiz arttığı için zam yapmak zorunda kalıyoruz” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.