Başkan Toruntay’dan 28 Şubat mesajı

Başkan Toruntay’dan 28 Şubat mesajı

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay; “28 Şubat postmodern darbesinin bin yıl süreceğini söyleyenler tam anlamıyla hüsrana uğramış; milletimize, devletimize ve geleceğimize kurdukları kumpas başarıya ulaşamamıştır” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 28 Şubat 1997 ‘postmodern’ darbesinin 21. yıl dönümü olması sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Toruntay açıklamasında; “Biz HAK-İŞ olarak; 12 Eylül darbesine, 28 Şubat postmodern darbesine, 27 Nisan e-muhturasına ve siyasi partilerin kapatılmasına tüm benliğimizle karşı çıkmış, her şart ve koşulda demokrasiden yana olduğumuzu her ortamda dile getirmiş bir konfederasyonuz.

 

Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne zarar getirecek, milletimizin özgürlüklerini kısıtlayacak her türlü tutum ve davranışın karşısında dimdik durmuş; vatan, millet ve bayrak sevdamızı göğsümüzdeki iman ile birleştirip 15 Temmuz gecesi olduğu gibi tankın, tüfeğin, hainliğin karşına korkusuzca çıkmışızdır. Her türlü anti-demokratik eylem ve girişimi ülkemize yapılan hainlik olarak değerlendirmekte, bu tür girişimlerde bulunma düşüncesinde olanları da vatan haini olarak gördüğümüzü açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum. 28 Şubat postmodern darbesinin bin yıl süreceğini söyleyenler ve bu yalana inananlar ülkemizi uçuruma sürüklemek istemiş, emperyalist güçlerin etkisiyle birtakım çalışmalara girişmiş, ancak kurdukları kumpasa kendileri düşmüştür. Geçmişinden aldığı güç ile daima ileriye doğru adım atan ülkemiz, her türlü güçlüklerin altından devletinin ve milletinin feraseti ile kolayca kalkmış, yoluna emin adımlarla devam etmiştir. Gazete manşetleri ile görevde bulunan hükümete tabir-i caizse ayar verme dönemi kapanmış, koyduğu hedeflere emin adımlarla yürüyen bir Türkiye ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.


“Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek var olacak”


28 Şubat sürecini tam olarak anlayıp, araştırdığımızda FETÖ Terör Örgütü’nün de o süreçte parmağı olduğunu söyleyerek açıklamasına devam eden Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay; “Geçmişe dönüp baktığımızda FETÖ Terör Örgütü’nün 28 Şubat sürecinde darbecilerle dirsek temasında olduğu açıkça görülmektedir. 15 Temmuz’da olduğu gibi milleti yok sayma çalışmaları ve fikri hürriyeti ortadan kaldırma çabaları 28 Şubat’ta da beyhude çıkmış; vesayetin, cuntaların, paralel yapıların olmadığı, özgürlüklerin ve milli iradenin hakimiyetinde bir Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek var olacağı net bir şekilde gösterilmiştir” dedi.


Biz emekçiler, darbe süreçlerini en derinden hisseden kesimlerin başında geliyoruz diyerek sözlerini sürdüren Başkan Toruntay; “Biz emekçiler; baskılara, zulümlere maruz kalmış, ancak her ne olursa olsun devletimizin, milletimizin, bayrağımızın yanında yer almışızdır. Günümüze baktığımızda da ülkemiz yine bir tehdidi ortadan kaldırmak için Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nı gerçekleştirmekte ve tüm dünyaya gücünü bir kez daha göstermektedir. Dün olduğu gibi bugün de devletimizin yanında, bir ve beraberiz. Bu vesileyle bir kez daha, Zeytin Dalı Harekatı’nı tüm kalbimizle desteklediğimizi altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bu haklı davada görev yapan Kahraman Mehmetçiklerimize, şanlı ordumuza da yüce Rabbim güç, kuvvet versin, yardımcıları olsun. Dualarımız ve tüm benliğimizle kahramanlarımızın yanındayız” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.