Başkan Toruntay’dan Dünya Kadın Hakları Günü mesajı yayımladı

Başkan Toruntay’dan Dünya Kadın Hakları Günü mesajı yayımladı

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay; “Koşulsuz sevgileri ve sonsuz hoşgörüleriyle hayatımıza değer katan emeğin ve özverinin simgesi kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü tebrik ediyorum” diye konuştu.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü olması sebebiyle bir mesaj yayımladı. Toruntay yayımladığı mesajında; “Kadınların yaşamın her alanında eşit koşullarda yer alması, çağdaş ve ilerici dünyanın olmazsa olmazıdır. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ve yaşanan problemlere çözümler bulunması açısından oldukça önemli bir gündür.


Tarihimiz boyunca devlet idaresinde, çalışma hayatında ve aile içinde etkin bir yer tutan, kültürümüzün şekillenmesinde, eğitimde, istihdamda, karar alma ve yönetim mekanizmalarında önemli bir görev üstlenen Türk Kadınına, 5 Aralık 1934 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün girişimleri sonucu, seçme ve seçilme hakkı tanınmış ve böylelikle kadınlarımız siyasi hayatta hak ettiği rolü üstlenme imkanına erişmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle; koşulsuz sevgileri ve sonsuz hoşgörüleriyle hayatımıza değer katan emeğin ve özverinin simgesi kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.