Başkan Tosun, Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Başkan Tosun, Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Tosun, farklı seslerin, özgün düşüncelerin kendini ifade imkanı bulduğu medyanın, kamuoyuna karşı sorumlu olduğunu vurguladı.

Basın mensuplarının, demokratik yaşamın vazgeçilmez değerleri olduğunu belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Bilindiği üzere 10 Ocak 1961, basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın uygulanmaya başlandığı gündür. Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Gazeteciler, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet etmektedir." dedi. 

Başkan Tosun, “Basın özgür olduğu kadar, ciddi bir sorumluluk da taşımaktadır’’

Gazeteciliğin etik ilkeleri olan meslekler arasında yer aldığına dikkat çeken Başkan Tosun, "Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren gazeteciler, çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Gazetecilerin, tarafsızlık ilkesine, kişi hak ve özgürlüklerine saygı göstermesi, eleştirilerinde yapıcı bir tutum sergilemesi, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının da doğru biçimde karşılanmasına vesile olacaktır. Basının özgür olması gerektiği kadar, ciddi bir sorumlulukta taşımaktadır. Burada önemli olan halkın doğru biçimde haber alabilmesinin sağlanmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizde faaliyet gösteren basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum’’ diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.