Başkan Tosun, Kadınların Günü’nü Kutladı

Başkan Tosun, Kadınların Günü’nü Kutladı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde eğitim kurumları, işyerleri ve belediyede görev yapan kadın personeller ile 80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan kadınları ziyaret ederek günlerini kutladı.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Hacı Ömer Özbayacı Endüstri Meslek Lisesi, Yunus Emre Anadolu Lisesi, Halk Eğitim Merkezi, MABEM, Vavretan hasır örgü mobilya atölyesi, Veli Günay’a ait tekstil atölyesi, Erkan Sarı’ya ait tekstil atölyesi, 80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Belediye’de çalışan kadın personelleri ziyaret etti. Başkan Tosun’a ziyaretlerde, Kula Belediye Meclis Üyesi Vedat Yılmaz, Kula Dokumacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Fehmi Yıldırım ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinasyon İşleri Müdür Yardımcısı Cihan Biçer eşlik etti. Başkan Tosun ve beraberindekiler ziyarette bulundukları yerlerde kadınlara günün anısına sümbül armağan etti. Başkan Tosun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlarla bir araya gelme ve sohbet etme imkanı bulduklarını ifade ederek, kadınların sadece bir gün değil, hayatın her anında önemini vurguladı. Kadınların tek tek gününü kutlayan Başkan Tosun, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de geri çevirmedi.

Kadınlardan Başkan Tosun’a İkramlı Teşekkür
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerde 60 kadının çalıştığı Erkan Sarı’ya ait tekstil atölyesinde sürprizle karşılaştı. Tekstil atölyesinde çalışan kadınlar, daha önceden evlerinde hazırladıkları ikramları Başkan Tosun ve beraberindekilerle paylaşarak Kadınlar Günü’nü farklı kutladı. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Esen Çınar ve ekibinin de katıldığı ikramlı kutlamada kadınlar tek tek söz alarak Başkan Tosun’a Kula’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ve isteklerini iletti. Başkan Tosun, “Bizlerin eşi, kızı, annesi, kardeşi olan kadınlarımızın gününde sözü sizlere veriyoruz. Sizler için yapabileceğimiz ne varsa konuşmak için geldik, bize isteklerinizi, şikayetlerinizi açık yüreklilikle söyleyin. Kadınlarımıza yönelik sosyal projeler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor’’ dedi.

Başkan Tosun, “Kula, Daha Çok Kadın Eli Değen Bir Şehir Haline Gelecek’’ 
Kadına verilen değerin, uygar toplum olmanın en önemli göstergesi olduğunun altını çizen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Kadın denince aklıma sadece evde, fabrikalarda atölyelerde, tarlalarda üreten fedakâr analarımız, emekçi kadınlarımız gelmiyor. Kadın denince Nene Hatunlar, Fatma Bacılar, Halide Edip Adıvarlar, Şerife Bacılar ve bu güzel topraklar için savaşan analar, bacılar geliyor. Kadın denince aklıma büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım geliyor. Kadınlarımız, bu vatanı vatan yapan annelerimiz aklıma geliyor. Gelecek nesillerimizin yetişmesinde yeri doldurulamayacak bir önemi olan ve sevgiyi, nezaketi, inceliği öğreten kadınlarımızdır. Bizlerde, bu düsturla Kula kadınının hak ettiği yerlerde olması amacıyla, kadınlarımıza yönelik sosyal projeler üreterek huzurlu, barışçıl ve refah yaşamı sağlamış olacağız. İnşallah Kula, daha çok kadın eli değen bir şehir haline gelecek. Hepinizin, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, buradan muhterem şehit annelerine en derin hürmetlerimi bildiriyor, şiddet ve cinayete kurban giden tüm kadınlarımızı da rahmetle anıyorum’’ diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.