Başkan Tosun o haberleri yalanladı

Başkan Tosun o haberleri yalanladı

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, bir gazetenin internet sayfasında yayınlanan “Prestij Caddeleri Çökmeye Devam Ediyor” isimli haber üzerine basın açıklaması yaparak habere konu olan yerin Prestij Caddesi olmadığını söyledi.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde ilçeye Mevlana, Mehmet Akif Ersoy, Tabduk Emre, Şehitler, Yunus Emre ve Mevlana Caddesi ile birlikte Turgut Özal Bulvarı’nı kazandırarak kentin çehresini değiştirdiklerini ifade ederek, “Kulamıza, 32 ayda 32 dev hizmet kazandırdık. Prestij caddelerimiz de şehrimize kimlik kazandıran hizmetlerimizdendir. Yunus Emre Caddemizde yoğun yağış sonrası ufak bir problem yaşadık. Ancak hemen akabinde müteahhide gerekli bildirimleri yaparak ufak çaplı meydana gelen hafif çöküntüyü giderdik. Öyle ki ekiplerimizin sürekli görev başında olmasından dolayı da herhangi can ve mal kaybı da yaşanmadı. Nitekim dün akşam bir sokakta meydana gelen çöküntü ile Prestij caddelerinin hiçbir ilgisi yoktur. Yapılan haber tamamen asılsızdır” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Tosun: “Çöküntü, 254 sokak girişinde meydana geldi”

Kula’ya kazandırılan “Prestij Caddeleri” ile ilgili asılsız bir haber yayınlanarak vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini söyleyen Başkan Tosun, “Bahse konu olan yoldaki çökme Prestij caddelerinden biri olan Tabduk Emre Caddesi’nde değil, 254 sokak girişinde meydana gelmiştir. Tabak borularının geçtiği noktada oluşan bozulma da belediye ekiplerimiz tarafından derhal yapılmıştır. Bu şekilde asılsız haberler yapılarak ilçemize kazandırdığımız hizmetler karalanmak istenmektedir. Prestij Caddelerimizle, vatandaşlarımızın geceleri ve gündüzleri rahatlıkla gezebileceği ferah, aydınlık ve modern yolları ilçemize kazandırdık. Kulalı hemşerilerim, her çalışmanın en iyisini hak ediyor. Ayrıca UKOME kararları gereği tonajlı araçların bu caddelere girmesi de yasaktır. Bu tonajlı araç, gecenin bir saati yasak olan bir caddeye girmeye çalışmaktadır. Aylardır, ağır tonajlı ve yüklü araçların bu kadar emek ve para harcanan caddelere girmemesi için denetimler yapmakta ve trafik polis ekiplerini bilgilendirmekteyiz. Umarım, bundan sonraki süreçte ağır tonajlı araçların Prestij Caddelerimize girmemesi için gerekli önlemler alınır” dedi.

 

Gazetecilik Kutsal Bir Meslek

Gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğuna vurgu yapan Başkan Tosun, “Gazetecilik, ahlak yasaları olan ilk mesleklerden sayılabilir. Öncelikle halkın gerçeği öğrenmesini sağlamakla yükümlü olan gazeteciler, meslek etiğine ve iş ahlakına derinden bağlı olmak zorundadırlar. Gerçeği yansıtmayan bu tip haberler ise hem vatandaşın yanlış bilgi edinmesine neden olmakta hem de hemşerilerimizin teveccühleri ile geldiğimiz bu makamlarda ilçemize kazandırdığımız birbirinden güzel hizmete gölge düşürmektedir. Gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğunu unutmadan görevlerini layıkıyla yerine getiren tüm basın mensuplarımıza kolaylıklar diliyorum” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.